AKTUELNO

Posle haosa koji se dogodio na 156. večitom derbiju ne smiruju se strasti u regionu.

Zagrebacki "Jutarnji list" piše da bi motiv zbog koga su šestorica Hrvata učestvovala u divljačkom sukobu na derbiju Partizana i Crvene zvezde, prema nekim izvorima bliskim istrazi, mogao navodno da budu neisplaćene provizije zbog nedavne prodaje igrača Partizana jednom italijanskom klubu.

Prema tim izvorima, navodno je jedan hrvatski menadžer koji često boravi u Srbiji posredovao za naručioce napada i našao šestoricu izvršitelja te im je za taj posao navodno placeno 150.000 evra, piše "Jutarnji".

Foto: Beta

Izvori lista tvrde da je sastanak na kojem je dogovoren njihov angažman organizovan krajem prošle nedelje u jednom beogradskom hotelu, a nakon što je šestorka stigla iz Hrvatske, smeštena je u dva beogradska hotela.

"Jutarnji" navodi da ni srpska, ni hrvatska policija tako nešto nije potvrdila.

Da podsetimo, posle incidenta na utakmici između Partizana i Crvene zvezde (1:1) uhapšena su šestorica hrvatskih državljana. Njima preti kazna do 12 godina zatvora.

Pročitajte još: HULIGANIMA IZ HRVATSKE ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Petorica ostaju iza rešetaka, šesti smešten u bolnicu!

Pročitajte još: VOĐA "ŠKALJARACA" FINANSIRAO PAKLENI PLAN!? Scenario za haos na derbiju osmišljen u Zagrebu!

#Hrvatska

#Mediji

#Navijači

#Utakmica

'