AKTUELNO

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela izrazio je želju da crveno-beli izvuku Milan na žrebu za šesnaestinu finala Lige Evrope i dobiju šansu da se revanširaju za susrete iz 1988. i 2006. godine.

- Prošli smo teške ekipe, biću optimista bilo koga da dobijem. Neka bude neko dosta jak... Milan? Može, može, i njima da se osvetimo - rekao je Mrkela novinarima posle pobede nad Kelnom (1:0).

Podsetio je da se sadašnja generacija revanširala Kelnu za bolnu eliminaciju 1989. godine, čiji je deo Mrkela bio deo.

- Pobedili smo Keln dva puta, a moja generacija samo jednom i tada smo ispali iz Evrope. Ova generacija vraća veru u Crvenu zvezdu i pokazuje da je na pravom putu - dodao je Mrkela i otkrio da su igrači dobili posebne premije za trijumf na Kelnom.

On je čestitao treneru Vladanu Milojeviću i njegovim izabranicima na velikom uspehu.

"Mnogo toga smo uradili sinoć za ovu generaciju i za mnoge naredne, kao što su neke ranije pravile uspehe. Ova generacija je ostavila nešto za budućnost i pokazala da može da pravi rezultate protiv velikih evropskih timova".

Dodao je da večiti derbi u sredu Crvena zvezda i Partizan dočekuju u odličnom raspoloženju, ali Mrkela naglašava da je prioritet trenutno duel sa Borcem iz Čačka.

#Milano

#Mitar Mrkela

'