AKTUELNO

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović se javno izvinio sudiji, preneli su engleski mediji.

Podsetimo, nakon što je Vilijam igrao rukom, sudija Kris Kavano se konsultovao sa VAR sobom i pokazao na belu tačku, a zatim Vilijanu dao crveni karton.

Mitrović je pobesneo zbog toga, a onda odgurnuo sudiju Kavana i uneo mu se u lice, što je bila inicijalna kapisla za veliku gužvu i opšti haos na terenu, a srpski reprezentativac dobio je crveni karton.

"Žao mi je zbog postupaka koji su doveli do isključenja. Dozvolio sam da me frustracija nadvlada. Pogrešan je bio način na koji sam reagovao. Pokušavao sam da privučem pažnju sudije, međutim, nije trebalo da stavim ruke na njega i zato razumem što mi je pokazao crveni karton.

Prihvatio bih kaznu od tri meča zabrane igranja. Razgovarao sam i sa sudijom Kavanom, izvinio sam mu se. Dobrovoljno samo prihvatio kaznu. Sad želim da uradim sve što je u mojoj moći da incident zaboravim i što pre se vratim na teren kako bih pomogao saigračima. U međuvremenu, i dalje žalim zbog incidenta.

Već sam se izvinio kolegama iz tima, hoću da uputim izvinjenje i navijačima, posebno onima koji su putovali na “Old Traford” i bodrli nas celu utakmicu. Nadam se da ću se uskovo vratiti na teren i odužiti im se za podršku", kazao je Mitrović.

Zbog ovog ispada, Srbin je već dobio kaznu pa neće igrati na naredne tri utakmice, ali čelnici Fudbalskog saveza Engleske imaju mogućnost da podnesu zahtev za produženje suspenzije.

Autor: