AKTUELNO

Strah i trepet za protivničke odbrane u prošloj godini bili su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Od početka 2023. tandem srpskih reprezentativaca ne može da se prepozna.

Zajedno, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović dali su samo tri gola! Popularni Mitar poslednji put zatresao je mrežu rivala 3. januara u meču između Fulama i Lestera, kada je svom timu doneo pobedu u 78. minutu.

Posle toga Aleksandar Mitrović nije se upisivao u strelce, iako je imao dve asistencije u FA kupu, protiv Sanderlenda i Lidsa. Dušan Vlahović dva puta je mrežu pogađao u trijumfu nad Salernitanom 7. februara, kada je sjajnom učinku dodao i jednu asistenciju.

Treba reći da su oba srpska napadača imala težak period od početka godine, kada su odsustvovali određeni period zbog povreda. Aleksandar Mitrović igrao je rovit na Svetskom prvenstvu u Kataru, zbog povrede skočnog zgloba koju je lečio i po povratku sa Mundijala.

Foto: Tanjug AP/Ian Walton

Dušan Vlahović bio je van terena skoro mesec dana, od kraja decembra 2022. do kraja januara 2023. zbog povrede butnog mišića i mišića trbušnog zida.

Povrede su sada prošlost i za Mitrovića i za Vlahovića, obojica su se vratili u prve postave Fulama i Juventusa. Sada predstoji samo da se vrate u golgetersku formu. Bilo bi dobro da to bude u utakmicama srpske fudbalske reprezentacije na početku kvalifikacija za EP, u mečevima protiv Litvanije (24. mart u Beogradu) i tri dana kasnije u Podgorici protiv Crne Gore.

Najbolji strelac

Luka brojao do četiri

Luka Jović od srpskih reprezentativnih napadača u najboljoj je formi od početka godine. Za Fjorentinu je dao četiri gola u svim takmičenjima. Dva puta je pogađao mrežu Brage u Ligi Evrope, a po jednom Torina u četvrtfinalu Kupa Italije i Milana u Seriji A.

Autor: