AKTUELNO

Povodom obeležavanja dve decenije od osnivanja Mini-maksi lige u sredu je ministru sporta Republike Srbije Zoranu Gajiću uručeno specijalno priznanje Dečije fudbalske asocijacije Srbije za podršku i strateški doprinos Mini-maksi projektu i razvoju dečijeg sporta u Srbiji i regionu.

Na svečanosti u Palati „Srbija“ Vladan Škorić, predsednik Dečije fudbalske asocijacije ministru sporta uručio je priznanje za podršku i strateški doprinos Mini-maksi projektu i razvoju dečijeg sporta u Srbiji.

U svom obraćanju, ministar Gajić se zahvalio na priznanju i pored ostalog rekao da Ministarstvo sporta poklanja posebnu pažnju najmlađima sa ciljem da se što više dece bavi sportom u dobrim i bezbednim uslovima. U tom smislu Bazični fudbal i Mini-maksi liga kao najmasovniji dečiji projekat koji uključuje i devojčice i dečake prepoznati su od samog početka od strane ovog Ministarstva što je potvrđeno i visokim priznanjem Evropske kuće fudbala - UEFA 2011, pa će u narednom periodu pružati podršku ovom nacionalnom projektu u cilju dalje popularizacije dečijeg sporta u Srbiji.

„Mini-maksi liga je novi i originalni koncept dečijih takmičenja i jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih projekata u istoriji srpskog fudbala, jer pored brige o najmlađima, takmičenje ima za cilj njihovu fudbalsku edukaciju, razvoj i formiranje zdravih ličnosti, razvijanje drugarstva u duhu fer ponašanja primerenog najvišim sportskim standardima. Zato želim da se u ime naše „velike skladne porodice“ koju osim mene i Igora Jankovića, čine i naši bliski saradnici Marijan Menićanin, Ljubodrag Stanić, Vladica Tošić, Vlada Cvijetičanin, Bajro Župić,Igor Uljarević, Željko Radosavljević, Srđan Mihajlovski, Darko Tošić, Jaroslav Pavlišin, Jane Gavalovski, Ivan Mitić, Nemanja Dančetović, Bratislav Živanović, Jovan Vučković, Nikola Klinac i mnogi drugi još jednom zahvalim Ministarstvu sporta na svemu što je u protekle dve decenije učinilo za ovaj projekat na dobrobit najmlađih generacija naše Srbije“ – izjavio je Škorić.

U razgovoru je, pored ostalog, Škorić upoznao ministra Gajića o novom projektu Dečije fudbalske asocijacije, da u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije pokrene regionalni turnir Mini-maksi lige „Otvoreni Balkan“ sa ciljem promocije i podrške istoimenoj političkoj inicijativi.

U tekućoj 22. sezoni 2022-2023 Mini-maksi takmičenje se realizuje kroz 22 gradske lige i to: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Nova Pazova, Banatski Karlovac, Vršac, Odžaci-Gajdobra, Subotica, Niš, Kruševac, Jagodina,Pirot, Čačak-Kraljevo, Kosovska Mitrovica, Šabac, Užice, Smederevo, Velika Plana, Mionica, Kragujevac i Novi Pazar,a takmiči se 810 ekipa.