AKTUELNO

Nije retka pojava da fudbaleri imaju svog nastavnika stranog jezika, kako bi se lakše prilagodili uslovima u inostranstvu. Učenje jezika lige, smatra se osnovnim, pre svega kako bi se igrači bolje sporazumeli sa saigračima i trenerima.

Za takav poduhvat odlučio se i argentinski reprezentativac i napadač Mančester Sitija, Hulijan Alvarez. Naime, on je unajmio poznatu nastavnicu jezika Saru Duke, kako bi što bolje naučio engleski jezik, s obzirom na to da nastupa za "Građane".

Reč je o jednoj od najpopularnijih nastavnica jezika u Premijer ligi, gde radi sa velikim brojem fudbalera. Ona je poliglota i govori čak pet jezika, a pored toga, radila je i kao sportski advokat. Rođena je u Portugalu, gde je i počela da radi u sportu, a nakon nekoliko godina kao advokat, odlučila je da se posveti učenju jezika. Takođe, radila je i kao nastavnica jezika u portugalskom velikanu, Portu.

Već duži vremenski period, ona radi sa velikim brojem poznatih fudbalera i trenera, uz posebne metode i tehnike, koje joj omogućavaju da brže podučava. Doduše, uz ovakvu nastavnicu nije previše teško učiti.

Foto: printscreen instagram saralduque

Sara je nedavno puten Instagrama otkrila da sarađuje sa Alvarezom.

- Od osvajanja Svetskog prvenstva, do osvajanja novog jezika - talenat mog učenika ne zna za granice! Veoma sam ponosna na svog učenika - izjavila je Duke.

Ipak, koliko god se fudbalerima sviđalo da rade sa Sarom, njihovim partnerkama se to ni malo ne dopada. Naime, ona je trebala da podučava još nekoliko poznatih premijerligaških igrača, međutim, njihove partnerke su ljubomorne i to ne odobravaju, preneli su argentinski mediji.