AKTUELNO

Aleksandar Katai je jedan od najboljih strelaca Crvene zvezde u istoriji sadašnjeg tima, a ofanzivni fudbaler je uspeo da obori još jedan rekord time što je zatresao mrežu protiv svih ekipa koje se aktuelno takmiče u Superligi Srbije.

Zvezdin Magiko u potpunosti simbolizuje pravu desetku na terenu. Katai je taj koji razigrava, dribla, asistira i pogađa. Jednostavno vešti majstor sa loptom predvodi Crvenu zvezdu i sa voljenim klubom piše nove stranice istorije. Pored klupskih uspeha, tridesetdvogodišnji ofanzivac obara brojne lične rekorde. Odavno je poznato da je u listi top deset najboljih strelaca kluba od osnivanja davne 1945. godine i da mu nedostaje tek 13 golova da prestigne legendarnog džentlmena u kopačkama Rajka Mitića.

Nema činjenice koja bi u ovom momentu opovrgla odličnu formu Kataija, s obzirom da je na šest vezanih utakmica Zvezde u domaćem šampionatu bar po jednom bio strelac. Fenomenalni golovi iz različitih situacija i pozicija doveli su nekadašnjeg fudbalera Olimpijakosa, Deportivo Alavesa i Čikaga do brojke od 73 data gola u Superligi Srbije. U periodu od dva mandata, koliko je Magiko nosio crveno-beli dres, pošlo mu je za nogom nešto što nije uspelo mnogim igračima, a to je da matira sve golmane aktuelnih superligaša.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvenac za Crvenu zvezdu, fudbaler rođen u Srbobranu, zabeležio je 29. novembra 2014. godine u pobedi tima od 2:1 protiv OFK Beograda na Marakani. Međutim, krug koji je Katai uspešno završio, započeo je početkom naredne takmičarske godine protiv Voždovca 9. avgusta na gostujućem terenu, gde je klub slavi rezultatom 3:2. Iako je domaći šampionat trpeo promene iz sezone u sezonu vešti dribler je ostao dosledan svom zadatku, te je golom protiv ekipe Mladost GAT 2. oktobra 2022. godine uspeo da pogodi barem po jednom mrežu svih klubova koji se trenutno takmiče u najelitnijem prvenstvu naše zemlje.

Krilni napadač je najefikasniji bio protiv niškog Radničkog, gde je protiv “Meraklija” postigao čak deset pogodaka. Redovna mušterija za Kataija je bio Radnik iz Surdulice, protiv koga je u osam navrata pogodio. Često je bio inspirisan protiv Čukaričkog i tu je ostvario skor od šest datih golova protiv “Brđana”. Po pet puta je matirao čuvare mreže Novog Pazara i lučanske Mladosti, dok je jedan gol manje zabeležio u susretima sa večitim rivalom, Javorom, Voždovcem i ekipom TSC. Protiv svog nekadašnjeg kluba Vojvodine je postigao tri gola. Pogodio je dva puta gol Radničkog iz Kragujevca, Kolubare i Napretka, dok je po jednom tresao mrežu rivala protiv Spartaka i Mladosti GAT.

Foto: Instagram.com/Aleksandar Katai

U prethodnim sezonama Aleksandar Katai je pogađao protiv timova koji se više ne takmiče u Superligi Srbije, a reč je o Borcu iz Čačka (5 golova), Proleteru (3 gola), Mačvi (2 gola), Jagodini (2 gola), OFK Beogradu (1 gol), Radu (1 gol), Inđiji (1 gol).

Katai je osvojio tri titule sa Crvenom zvezdom, kao i dva nacionalna kupa. Ove sezone je već svojim golovima dao veliki doprinos brojnim uspesima ekipe.

UČINAK ALEKSANDRA KATAIJA PROTIV AKTIVNIH SUPERLIGAŠA:

Radnički Niš (10 golova)

Radnik (8 golova)

Čukarički (6 golova)

Novi Pazar (5 golova)

Mladost Lučani (5 golova)

Partizan (4 gola)

Javor (4 gola)

Voždovac (4 gola)

TSC (4 gola)

Vojvodina (3 gola)

Radnički 1923 (2 gola)

Kolubara (2 gola)

Napredak (2 gola)

Spartak (1 gol)

Mladost GAT (1 gol)