AKTUELNO

Srpski golgeter iz Juventusa Dušan Vlahović i dalje je glavna transfer tema u Španiji. Bliži se leto, a verovatno i njegov odlazak iz Torina.

Sada španski AS donosi priču da postoji velika verovatnoća da Vlahović potpiše za Real Madrid!

Ekonomski problemi Juventusa, kako navodi isti izvor, doveli su do toga da Stara dama pusti Vlahovića u drugi klub, a Real pažljivo prati situaciju i biraće trenutak kada da reaguje.

Vlahović je realnost Real Madrida i jedino o čemu se raspravlja u Madridu jeste kako napraviti tranziciji od Karima Benzeme do Erlinga Halanda ili Kilijana Mbapea, kada će sigurno krenuti po njih, verovatno 2024. godine kada će biti dostupniji.

Foto: Tanjug/LaPresse via AP/Fabio Ferrari

Mnogo će zavisiti od toga u kom stanje će biti Karim Benzema, odnosno da li će moći da na ovom nivou izdrži i sledeću sezonu, u kojoj neće imati pravu zamenu, zbog čega bi Vlahović mogao da obuče čuveni beli dres Kraljevića.

Karta na koju Real igra je i prijateljski odnos sa Juventusom, odnosno zajedničkim vezama u osnivanju Evropske Superlige, zbog čega iz aktuelnog prvaka Evrope veruju da bi bili u prednosti u odnosu na konkurenciju iz Bajerna, Čelsija, Arsenala ili Mančester junajteda...

Opcija u vezi sa Vlahovićem je već mesec dana na stolu na Santijago Bernabeuu i žele dobro da izvagaju.

Ono što je zanimljvo je, kako tvrdi AS, da je Zemunac bio u finišu zimskog prelaznog roka na korak do odlaska u Mančester junated, a da je čitav posao sprečio igračev agent Darko Ristić.

Juventus je nedavno tražio između 100 i 120 miliona i dugo pregovarao sa vrhunskim klubom za koji se pretpostavlja da je Junajted, nakon što je ostao bez Kristijana Ronalda.

Sve je išlo ka finalizaciji posla i kada su se razgovori približili kraju, sve je prekinuo Vlahovićev menadžer. Istovremeno, spekulisalo se već tada o interesovanju Real Madrida, ali kako nije hteo da uloži ni evro ove zime, što bi moglo da se protumači kao najava velikog ulaganja na leto, Vlahović je ostao u Juventusu.

Ipak, jasno je da ga u sledećoj sezoni nećemo gledati u dresu Stare dame, koja neće biti u Evropi i pritom čeka drastičnu kaznu UEFA (izvesno izbacivanje na nekoliko godina), a uz to klub "grizu" finansijski problemi.

Novčana injekciju od prodaje Vlahovića donela bi sanaciju u tom sektoru, a i zaradu na Srbinu jer je pre godinu dana stigao iz Fjorentine za 81 milion evra.

U ovom poslu bi sve tri strane bile na dobitku – Juventus, Vlahović koji bi mogao bolje da se razvija u drugoj sredini i bori za trofeje, kao i budući kupac jer bi dobio top pojačanje.