AKTUELNO

Almir Raščić preminuo je u 39. godini života od posljedica povreda zadobijenih u kukavičkom napadu 13. januara

Vest koja je popodne stigla iz Sarajeva, da je nakon desetodnevne borbe Almir Raščić izgubio bitku, društvene mreže ispunjene su bolom, suosjećanjem s porodicom, ali i srdžbom što živimo u vremenima kada ljudski život tako malo vrijedi.

Neiskvarena duša

– Otišla je jedna duša, jedan veliki čovjek, jedna ljudska gromada. Neka se Bog smiluje tvojoj neiskvarenoj duši – navodi se u jednoj od stotina poruka prijatelja, sugrađana, sportskih kolektiva, koje se šire društvenim mrežama.

Almir Raščić preminuo je u 39. godini života od posljedica povreda zadobijenih u kukavičkom napadu 13. januara. Ubica je čekao trenutak i u mračnom prolazu stambene zgrade u kojoj je Raščić živio iz neposredne blizine iz pištolja mu pucao u glavu. Tugu i bijes nakon događaja, koji već deset dana Goraždane drži u stanju šoka, pojačava činjenica da niko od sugrađana, pa ni istražitelja, još uvijek ne može ni da nasluti motiv ovog gnusnog zločina.

Raščić je poznat kao bivši fudbaler, član Goražda, Željezničara, Veleža, Olimpika, Orašja i Zadra, reprezentativac BiH, član sportske porodice. Po završetku karijere bavio se ugostiteljstvom. U gradu jedan od omiljenih, uvijek spremnih da na različite načine pomognu drugome.

Zbog niza tragičnih događaja i gubitka dobrih ljudi, Goraždani ovaj januar smatraju jednim od najtežih. Pominje se i inicijativa da dan sahrane Almira Raščića bude proglašen danom žalosti.

Autor: