AKTUELNO

Francuski fudbaler Benžamin Mendi proglašen je danas na sudu u Česteru, u Velikoj Britaniji, da nije kriv po šest tačaka optužnice za silovanje i jednoj tački za seksualni napad.

Porotnici, medjutim, posle 14 dana većanja nisu mogli da donesu dluku o jednoj tački optužnice za silovanje i jednoj za pokušaj silovanja, te je Tužilaštvo odmah tražilo novo suđenje o tim tačkanja i ono je zakazano za 26. jun.

Drugi optuženi Luis Saha Maturi (koji nije u srodstvu sa bivšim fudbalerom Luisom Sahom) proglašen je nevinim po tri tačke optužnice za silovanje, ali porotnici nisu uspeli da donesu odluke o još tri tačke za silovanje i tri tačke za seksualni napad.

Mendi je pokrio lice obema rukama dok je predstavnik porote ponavljao "nije kriv" o šest tačaka koje se odnose na četiri mlade žene ili tinejdžerke.

Po saopštavanju odluke, sudija je raspustio porotu i time završio sudjenje.

Mendiju (28), francuskom defanzivcu, kojeg je Mančester siti suspendovao na više od godinu dana, sudilo se od početka avgusta. Bio je optužen za sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad.

Foto: Tanjug AP/David Rawcliffe/PA via AP

Ta krivična dela su se dogodila između oktobra 2018. i avgusta 2021. u njegovom domu u Češiru, na severozapadu Engleske.

Tužilaštvo je Mendija predstavilo kao "grabljivca" koji je s Maturijem zlostavljao "ranjive, prestravljene i izolovane" žrtve.

Mendi, koji je sa Francuskom osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 2018. godine, negirao je te optužbe.