AKTUELNO

Plan je da najkasnije do leta Juventus "unovši" Srbina u paketu od 100 miliona evra, koliko Stara dama potražuje.

Cenu je, kako prenosi Republika, već prenela Arsenalu i minhenskom Bajernu koji su već krenuli da se raspituju u vezi sa prelaskom Zemunca, ali bi za takve ambicije morali da izdvoje sredstva za jedan od najvećih transfera svih vremena.

Izgleda da je su i Juventus i naš igrač raspoloženi za rastanak. Vlahoviću jer mu sigurno ne ide u prilog defanzivni stil trenera Masimilijana Alegrija, zbog čega on sam najviše trpi, a klubu da zakrpi finansijske rupe u velikoj prodaji.

Takođe, u Torinu su zabrinuti zbog povrede aduktora koju vuče neko vreme Dušan, a takođe su svesni da u timu imaju jako traženog napadača, kakvog na tržištu skoro i da nema.

Arsenal se vratio u trku za Vlahovića ove zime, ali je prelomio da ga sačeka do leta kada će napraviti konkretne korake ka transferu.

Tada će biti učesnik Lige šampiona, biće sposoban da plati koliko je potrebno da bi dobio 22-godišnjeg fudbalera i pojača konkurenciju Gabrijelu Žezusu i Ediji Nketiji.

Tobdžije su se sada usmerile na ukrajinsko krilo Mihajla Mudrika, procenjenog na 80 miliona evra, zbog čega neće biti novca za Srbina.

Foto: Tanjug AP/Alberto Saiz

Ipak, već sada se zna da će Arsenal biti na polu za potpis Vlahovića na leto, uprkos tome što je u čitavoj priči i Bajern koji traži prirodnog naslednika za Roberta Levandovskog. Moraće mnogo toga da urade Bavarci kako bi došli u pol poziciju, posebno što su predstavnici iz Londona već duže na vezi sa Vlahovićevim zastupnicima.

Opet, znamo da je u prelaznom roku sve moguće i koliki su preokreti. Pa i da do leta iskoče još neki velikani koji mogu da ispoštuju visoke zahteve Juventusa.

Juve bez Vlahovića u januaru

Čitav januar ga neće biti na terenu, po svemu sudeći i deo februara. A povratak u tim Juventusa mogao bi da bude protiv bivšeg kluba, Fjorentine, 12. februara. Kako javljaju mediji u Italiji, Vlahović u ovom mesecu sigurno neće biti na raspolaganju, što je minimum četiri utakmice.

Srpskog napadača poslednji put smo gledali na Mundijalu, i to ne u formi koja ga krasi godinama unazad, dok je poslednji meč za crno-bele iz Torina odigrao još 25. oktobra u porazu od Benfike za eliminaciju iz Lige šampiona.

Tutosport navodi da je Juventus počeo da pobeđuje bez Vlahovića. Istina, teško, ali ipak pobeđuje, što su pokazala ovogodišnja dva meča protiv Udinezea (1:0) i Kremonezea (1:0).

Naredni meč je ovog petka, a rival Napoli u derbiju 18. kola Serije A. Prvi protiv drugog.

#Dušan Vlahović

#Juventus