AKTUELNO

Predsednik FIFA Švajcarac Đani Infantino zatražio je od tv emitera da ga na svakoj utakmice snime dok se nalazi u loži.

Britanski "Tajms" prenosi da je prvi čovek FIFA Đani Infantino dao konkretna upustva tv emiteru da ga na svakoj utakmici na Mundijalu u Kataru bar jednom prikažu u krupnom planu.

Infantino nije propustio nijednu utakmicu što mu je omogućila blizina stadiona u Kataru, tako da je odgledao 64 meča, a najmanje isto toliko puta je prikazan kamerama dok sedi u loži. Takođe, u njegovim uputstvima bilo je zabranjeno da ga prikazuju dok gleda u mobilni telefon, niti su smeli da ga snime ispod kolena ako je u društvu šeika zbog, kako se misli, "kulturološke osetljivosti".

Režiser jednog prenosa bio je navodno ukoren jer je objavio kadar na kome se vidi kako Infantino proverava svoj telefon. Infantino je takođe izviždan kada se njegovo lice pojavilo na ogromnim ekranima stadiona tokom utakmice između Engleske i Velsa (3:0).

"Tajms" navodi da se u nekoliko navrata Infantino pojavio na televiziji, ali ne i na ogromnim ekranima stadiona, kako bi se izblegli eventualni izlivi nezadovoljnih navijača. Menadžer kanala je bio zadužen za gledanje svih strimova na svakoj utakmici i odabir planova za emitovanje. Smernice o korišćenju kadrova sa Infantinom potiču od HBS, švajcarskog servisa za emitovanje koji koristi FIFA za utakmice Svetskog prvenstva.

Ovo nije jedini gaf Švajcarca kome je očigledno izuzetno stalo do razvijanja sopstvenog marketinga. Nedavno su ga kamere uhvatile kako u blizini kovčega sa posmrtnim ostacima legendarnog Pelea pravi selfi. Neverovatno ...