AKTUELNO

Spomenik legendarnom fudbaleru Crvene zvezde Rajku Mitiću biće otkriven u subotu uoči utakmice protiv Rada u 17. kolu Super lige Srbije, saopštili su danas crveno-beli.

Spomenik će biti otkriven u subotu u 14.45 ispred službenog ulaza zapadne tribine popularne "Marakane".

Tom prilikom biće organizovana i specijalna ceremonija uz brojne goste, prijatelje, legende kluba, sportiste, kao i navijače Crvene zvezde.

"Ulaz na utakmicu Crvena zvezda - Rad biće besplatan. Otkrivanje spomenika biće još jedan razlog da se u subotu dođe na stadion i prisustvuje ovom veoma lepom, istorijskom događaju. Otkrivanje spomenika je ujedno i zvanično zatvaranje 'radne sezone' na stadionu, odnosno kraj akcije navijača tokom koje je mnogo uradjeno na poboljšanju izgleda stadiona - od sredjivanja stadiona spolja, pa sve do farbanja krova i renoviranja unutrašnjosti", navodi se u saopštenju Zvezde.

Skupština kluba je još u septembru 2014. godine donela odluku da stadion Crvene zvezde ponese ime prve Zvezdine zvezde i jedne od najvećih legendi kluba Rajka Mitića.

Rajko Mitić rodjen je 19. novembra 1922. godine i ;za najtrofejniji srpski klub u kome se proslavio i stekao status prve Zvezdine zvezde odigrao je 572 utakmice i postigao 262 gola.

#Crvena Zvezda

#Rajko Mitić

#Spomenik

#Stadion

'