AKTUELNO

Svet se oprostio od legendarnog fudbalera Pelea koji je preminuo u 83. godini, a ono što je malo poznato jeste da njegova majka još uvek ne zna za smrt sina.

Naime, kako prenosi The Sun, Peleova majka, Selest nedavno je napunila 100 godina i još uvek ne zna za tužne vesti. Oni prenose izjavu Peleove rođake za medije u Brazilu:

- Pričali smo, ali ona nije upoznata sa situacijom. Ona je u svom svetu. Ona otvara oči kada pomenem ime njenog sina i kaže: "Molićemo se za njega". Ali, još uvek nije svesna šta joj govorim.

Da podsetimo, Pele je predvodio reprezentaciju Brazila do tri titule prvaka sveta - 1958, 1962. i 1970. godine. Za Brazil je odigrao 92 utakmice i postigao 77 golova. Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zvanično ga je proglasila za najboljeg u 20. veku, a časopis "Tajm" među 100 najvažnijih ljudi u prošlom veku. U klupskoj konkurenciji nastupao je za Santos, od 1956. do 1974. godine, a karijeru je završio u SAD, u njujorškom Kosmosu. Osvojio je šest titula sa Santosom, dva Kupa Libertadores, a tokom karijere postigao je 1.279 golova, što je po Ginisovoj knjizi rekord.

#Pele