AKTUELNO

Bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini posle duge borbe sa leukemijom, a o uspomenama koje čuva na njega pričao je i aktuelni selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

Piksi se, u izjavi za medije, prisetio njihovog prvog susreta na terenu, u derbiju na stadionu Vojvodine, kada se igrao meč koji je rešavao prvaka države.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Igrala se utakmica Vojvodina - Crvena zvezda koja je odlučivala o šampionu. Zaista, jedna oštra utakmica od prvog minuta praktično. A, kako sam ga upamtio? Bila je neka akcija na sredini terena, bez ikakve potrebe mi je ušao kramponima po listu, i dan danas nosim potpis njegovih krampona, imam dve rupice na listu. Ali, bio je takav, požrtvovan, i kasnije kad smo postali prijatelji, on to nije mogao da veruje. Pričao mi je "ne da sam zaslužio crveni karton, nego... " - evocirao je Dragan Stojković uspomene na Mihajlovića.

Siniša Mihajlović je preminuo u 54. godini od opake leukemije, njegova smrt potresla je celu planetu, posebno Srbiju i Italijuje teško pogodila čitavu planetu i to u doslovnom značenju.

- Mislim da bi svaki trener poželeo takvog igrača u ekipi, i ja bih ga takođe poželeo u timu - istakao je Stojković.

Autor: