AKTUELNO

Hakan Šukur, legendarni turski fudbaler, reagovao je na jedan snimak slavlja hrvatske fudbalske reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Kataru.

Naime, na internetu se najpre pojavio video na kom članovi stručnog štaba posle pobede protiv Brazila pevaju Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si". Taj video je potom podelio Zlatko Dalić, a reakcije su najpre stigle iz Bosne i Hercegovine, a sada se oglasio i bivši fudbaler.

Čovek koji je pisao istoriju turskog fudbala, trenutno je daleko od domovine zbog progona aktuelnog režima Redžepa Tajipa Erdogana, a ovaj, inače etnički Albanac, sramotnim je okarakterisao potez igrača koji su pevali stihove "Herceg Bosno, srce ponosno".

- Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku - napisao je Šukur uz video na kom igrači pevaju ovu pesmu.

Inače, "Hrvatska Republika Herceg-Bosna" je bila nepriznata paradržava i geopolitički entitet na prostoru današnje Bosne i Hercegovine. Marko Perković Tompson, pevač poznat po nacionalističkim numerama, u spotu za ovu pesmu klanja na grobu Mate Bobana, prvog predsednika pomenute paradržave.

Autor: