AKTUELNO

Prema najnovijim infromacijama, lekari se srpskoj fudbalskoj legendi Siniši Mihajloviću bore za život

Miha se bori sa opakom leukemijom, a zdravlje mu se naglo pogoršalo. Lekari čine sve što je u njihovoj moći da održe u životu jednu ljudsku i sportsku gromadu!

Podsetimo, samo dan pred početak priprema Bolonje za novu sezonu, tokom jula 2019, Mihajloviću je dijagnostifikovana "akutna leukemija".

To je legendarni fudbalski reprezentativac i proslavljeni as Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija, i Intera potvrdio na konferenciji za medije, najavivši da će pobediti u najtežoj životnoj utakmici.

- Želeo sam prvi da javim vesti ekipi, nažalost, to se nije dogodilo jer nisu svi poštovali moju želju kako bi prodali nekoliko kopija više. Uništili su višegodišnje prijateljstvo (Korijere delo Sport, prim. aut). Nažalost, ili na sreću, obavili smo nekoliko testova koji su pokazali anomalije kojih nije bilo pre četiri meseca - počeo je izlaganje tada na konferenciji Siniša Mihajlović i nastavio u dahu:

- Ne želim ništa da se spekuliše, reći ću istinu. Kako stvari stoje. Lekari će vas obaveštavati i poštovati moju privatnost.

Rekli smo svima da imam groznicu. Najteže je bilo ubediti moju ženu, jer je znala da me to neće sprečiti da idem na treninge. Uradili smo još neke testove i pokazalo se da imam leukemiju.

Od tada traje Mihina borba sa opakom bolešću, ali je kao grom iz vedra neba, celu Srbiju, Italiju i svet obradovala informacija da je Miha pobedio opaku leukemiju, što je lično i potvrdio 13. juna prošle godine u izjavi za "Informer":

- Moje zdravlje je sada odlično i baš se dobro osećam. Bilo je gusto, mogu slobodno da kažem da mi nimalo nije bilo lako, ali uspeo sam da preguram. Evo, tu sam, živ i zdrav, pričam sa vama. Korona je ništa u odnosu na ono što sam preživeo. Hvala Bogu, prošli smo i bolest i koronu, tako da polako sve počinje da se vraća u normalu. I moj dolazak u Beograd je dokaz toga, jer dve godine nisam bio u Srbiji. Sve mi nedostaje. Sa ženom i decom stacioniran sam u Novom Sadu kod majke, ali šetamo, obilazimo - govorio je tada Mihajlović za naš portal.

Drugu pobedu nad opakom bolesti, Siniša je izvojevao u maju ove godine, kada su analize pokazale da lečenje ide sjajnim tokom, pa je Miha napustio bolnicu "Sant Orsola", u kojoj je bio od 29. marta, kada je hospitalizovan, zbog toga što mu se leukemija vratila.

Ipak, sada naša legenda vodi najtežu bitku...

Autor: