AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Portugalije pobedila je večeras selekciju Urugvaja 2:0 (0:0) u meču drugog kola grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Portugalija je ovim trijumfom kolo pre kraja grupne faze izborila plasman u osminu finala Mundijala.

Oba gola za Portugaliju postigao je Bruno Fernandeš u 54. i 93. minutu iz penala.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a najbolju šansu u 32. minutu imao je Rodrigo Bentankur, ali je njegov udarac zaustavio portugalski golman.

Portugalci su zaigrali angažovanije u drugom poluvremenu, a posle propuštene šanse Žoaoa Feliksa u strelce se upisao Fernandeš u 54 minutu. Gol je prvobitno bio pripisan Kristijanu Ronaldu, ali je FIFA potom utvrdila da bivši igrač Mančester junajteda nije dodirnuo loptu posle centaršuta Fernandeša.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Urugvajski fudbaleri su imali nekoliko velikih šansi do kraja utakmice, ali Maksi Gomez, Luis Suarez i Darvin Nunjez nisu uspeli da zatresu mrežu portugalskog golmana. Konačan rezultat postavio je Fernandeš u trećem minutu sudijske nadoknade iz penala.

Gana je ranije danas u prvom meču drugog kola grupe H pobedila Južnu Koreju 3:2.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Prvo mesto na tabeli drži Portugalija sa šest bodova, dok je Gana druga sa tri. Južna Koreja i Urugvaj imaju po jedan bod.

Poslednje, treće kolo u grupi H biće odigrano drugog decembra, a sastaće se Gana - Urugvaj i Portugalija - Južna Koreja.

Autor: