AKTUELNO

Svetsko prvenstvo u fudbalu je u punom jeku u Kataru, a kako se približila i utakmica Srbija - Brazil, FIFA je odlučila ko će biti sudija na tom meču 1. kola grupe G.

Odlukom nadležnih u svetskoj kući fudbala, pravdu će deliti Alireza Fagani iz Irana.

U pitanju je arbitar koji je sudio meč Srbija - Brazil i na prošlom Mundijalu, u Rusiji, kada su "orlovi" u poslednjem kolu grupne faze doživeli poraz i morali da se vrate kući.

Tada je Alireza Fagani žute kartone pokazao samo našim fudbalerima (Matiću, LJajiću i Aleksandru Mitroviću, koji je jedini od ove trojice i sada u nacionalnoj selekciji), a Brazil je pobedio sa 0:2 golovima Paulinja i Tijaga Silve.

Fagani je na tom Svetskom prvenstvu još sudio utakmicu Nemačka - Meksiko u grupi, zatim Francuska - Argentina u osmini finala, te Belgija - Engleska u borbi za treće mesto.

Ima 44 godine i, kada ne sudi fudbalske utakmice, radi u jednoj opštinskoj upravi.

Asistenti na meču Srbija - Brazil na Luisail stadionu biće mu zemljaci Mohamadreza Mansuri i Mohamadreza Abolfazli, četvrti arbitar je Magvet Ndijae iz Senegala, a VAR sudija je Abdula Al-Mari iz Katara.

Pomagaće mu Muhamed Bin Žahari, dok će u video-sudijskoj sobi za ofsajde biti zadužen Australijanac Anton Šetinin, a njegov asistent će biti Holanđanin Paulus van Bekel.

Autor: