AKTUELNO

Samo dva dana pred početak Mundijala FIFA je doživela pravi šok.

Kraljevska porodica Katara vrši strahovit pritisak da se uvede potpuna zabrana prodaje alkohola na svim stadionima na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva.

FIFA je u ozbiljnom problemu, jer ukoliko se zabrana uvede jedan od najvećih sponzora turnira, kompanija "Badvajzer" neće moći da prodaje svoje pivo na utakmicama. Tako bi bio prekršen višemilionski ugovor koji krovna kuća svetskog fudbala ima sa ovom kompanijom.

Poznato je da je u Kataru zabranjena konzumacija i prodaja alkohola, ali su zbog Svetskog prvenstva napravili određene ustupke. Međutim, samo 48 sati pre starta turnira izgleda da je došlo do veleobrta.

Inače, u Kataru je alkohol dozvoljen u hotelskim barovima, restoranima i drugim mestima daleko od javnosti. U septembru je napravljen kompromis i dozvoljeno je da se pivo služi pre i posle utakmica na štandovima ispred stadiona. Samo pivo bez alkohola može se poslužiti tokom meča i unutar stadiona. Međutim, kako stvari sada stoje, vladari Katara su se ipak predomislili i traže totalnu zabranu.

Autor: