AKTUELNO

Milan Živadinović, fudbalski trener i bivši selektor reprezentacije SR Jugoslavije, rekao je da su mu poznate stvar kao što je smena dosadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Slavoljuba Muslina.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Što se tiče ove odluke, gledajte, ja sam doživeo jednu ličnu satisfakciju, jer ovakve stvari su meni poznate pre 17 godina kad sam izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Holandiju. Odmah sam dobio šut kartu, jer su se umešali menadžeri, novinari i svi koji su želeli da uvedu igrače da bi mogli da ih preprodaju i da bi mogli da uzmu pare. Ti hoštaplerili, to su barabe, da vam kažem, ja sam toliko ogorčen i ne plašim ih se uopšte – ističe bivši selektor i dodaje:

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- U svakom klubu postoji, a naročito u ova dva naša velika, to zna moj bivši igrač Terzić. Mislim da svi imaju svoje eksponente za prodaju igrača i mislim krajnje je vreme da tim čuvenim naši menadžerima dođe zakon o poreklu imovine. Šta reći ovoj odluci o Muslinu? Gledajte, sigurno da je to jedan šok za njega, ali on može na neki način da bude zadovoljan. Ja sam na tom mestu radio za 100 maraka, on je imao mnogo više. Ali svi mi kad prihvatimo da vodimo reprezentaciju Srbije nama je najbitnije da imamo uspeh. Šta mene čudi u ovoj situaciji? Čudi me da jedan Krstajić koga je Muslin izvukao iz ničega je prihvatio da vodi reprezentaciju, makar i na dve utakmice – rekao je Živadinović za TV PINK.

Živadinović navodi da nesumnja u Kokezu, jer, kako je rekao, svaka isturena funkcija u našem društvu je podložna kritici.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Oni su se rastali sigurno pod korektnim uslovima, ali ja vam govorim princip nije dobar. Zašto? Bog neće pomoći, jer mene su isto smenili u Holandiji su doživeli debakl. Sećate se, šest komada su dobili od Holandije. E sad je pitanje da li za Rusiju sad vidim svaki novinar ima svog kandidata, svako tu želi sebe da pronađe u nekom ličnom profitu i dobro je što se ova tema postavlja. U fudbalu mediokriteti uvek kad dođe do uspeha onda je grabež. To je neverovatno. Smatram da su igrači, a prevashodno navijači zajedno normalno sa strukturama u Fudbalskom savezu, ali na čelu sa Muslinom su najzaslužniji što posle toliko vremena idemo na svetsko prvenstvo. To je veliki uspeh za Srbiju – rekao je Živadinović.

#Milan Živadinović

#Selektor

#fudbal

'