AKTUELNO

Golman Parme Ðanluiđi Bufon izjavio je da će navijati za fudbalsku reprezentaciju Kameruna na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, prenose italijanski mediji.

"Pošto Italija ne igra na SP, bodriću reprezentacije mojih prijatelja ili saigrača, kao i onih selekcija, koje su tradicionalno autsajderi. U ovom slučaju ja ću navijati za Kamerun. Oni imaju posebno mesto u mom srcu", rekao je Bufon, prenosi "Futbal Italija".

On je podsetio da je odlučio da bude golman pošto je gledao reprezentaciju Kameruna na SP 1990. godine, a posebno je bio oduševljen igrama Tomasa N''Kona.

Kamerun će na SP u Kataru igrati u grupi G sa Švajcarskom, Srbijom i Brazilom. Italija neće igrati na drugom uzastopnom Mundijalu.

"Mundijal je takmičenje na kom ako podbacite, osećate se opkoljenim sa svih strana. Ali, ako stignete do vrha, kao što smo mi uradili, to je ekstaza koja traje mesecima! Veličanstven je osećaj, jer shvatite da ste direktno odgovorni za sreću velikog broja ljudi, što je najlepša stvar na svetu", rekao je Bufon.

On je sa Italijom 2006. osvojio titulu na SP u Nemačkoj.

"Argentina ili Brazil će osvojiti titulu. Na individualnom nivou Francuska mi deluje kao jedina evropska reprezentacija, koja može da im parira, ali ne znam baš kakvi su kao tim. I možda Belgija, jer mi je sako sviđa kako brani Tibo Kurtoa", zaključio je Bufon.

Bufon ima ugovor sa Parmom do juna 2024. godine.

#Đanluiđi Bufon