AKTUELNO

Najbolji golman na svetu Đanluiđi Bufon potvrdio je da će na kraju sezone završiti fantasticnu karijeru, osim ako Juventus osvoji Ligu šampiona, onda će u tom slucaju ostati da bi pokušao da uzme i trofej na klupskom Svetskom prvenstvu.

-Ovo je moja poslednja sezone, dobro sam razmislio i mislim da još jedna ili dve ne bi ništa promenile. Jedino ako osvojimo Ligu šampiona, onda bih ostao da probam da osvojim i klupsko SP. U tom slucaju Šcešni (rezervni golman Juventusa, prim. aut) i ja bismo mogli da se menjamo na golu - izjavio je 39-godišnji čuvar mreže u Londonu gde je dobio nagradu "The Best" za najboljeg golmana planete u izboru FIFA.

Mihajlović: Ko je Ana Frank? Ne znam, izvinite...

On je u karijeri osvojio prakticno sve, osim Lige šampiona, u kojoj je čak tri puta poražen u finalu - od MIlana 2003, Barselone 2015. i Reala 2017. godine.

U karijeri je branio samo za Parmu, iz koje je 2001. godine stigao u Juventus i postao ikona kluba, posebno jer nije otišao ni kada je ekipa posle afere "Kalčopoli" izbacena u Seriju B.

Sa Juventusom je osvojio osam skudeta (plus dva koja su oduzeta), a sa reprezentacijom Italije, čiju je mrežu cuvao rekordnih 173 puta, za sada, bio je prvak sveta 2006. i vicešampion Evrope 2012. godine.

Ukoliko se Italija plasira na Mundijal u Rusiji, a Juventus ne osvoji LIgu šampiona, onda će se Bufon na Svetskom prvenstvu oprostiti od aktivnog igranja fudbala.

#Liga šampiona

#Đanluiđi Bufon

'