AKTUELNO

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Roberto Manćini izjavio je da je srećan zbog plasmana "azura" na završni turnir Lige nacija, prenose italijanski mediji.

Italija je sinoć u Budimpešti pobedila Mađarsku sa 2:0 i osvojila prvo mesto u Trećoj grupi Divizije A Lige nacija sa 11 bodova, dok je Mađarska druga sa 10.

"Bili smo odlični 70 minuta, poslednjih 20 minuta mi se nije dopalo. Kada tako naporno radite da steknete prednost od dva gola, nema nikakvog smisla da ovako patite u poslednjih 20 minuta. Trebalo je da nastavimo da pritiskamo i tražimo treći gol. Izgubio sam glas, jer sam konstantno vikao tih poslednjih 20 minuta. Srećni smo, važno je da smo na završnom turniru", rekao je Manćini.

On je pohvalio golmana Ðanluiđija Donarumu, koji je briljirao na golu italijanske reprezentacije.

"Odradio je dobar posao, vidi se da sada brani redovno u Pari Sen Žermenu... Njegovo samopouzdanje to pokazuje. Srećan sam, jer smo želeli da se plasiramo u plej-of sa ove dve pobede protiv Engleske i Mađarske. Zato smo prikazali dve jako dobre predstave", rekao je selektor Italije.

Manćini je na kraju pohvalio i mađarske navijače.

"Navijači su bili neverovatni. Navijali su za Mađarsku od prvog do poslednjeg minuta i zahvaljujem im se na aplauzima upućenim na naš račun. Kada pobedite i Englesku i Nemačku, to nije slučajnost", zaključio je Manćini.

#Roberto Manćini