AKTUELNO

Brat fudbalera Juventusa Pola Pogbe, Matijas Pogba, poručio je danas da je njegov brat za usluge vrača plaćao i do 100.000 evra po zadatku.

"Danas, ono čemu se nadam jeste da će se moj brat probuditi. Želim od njega da preuzme odgovornost i izvuče našu porodicu iz nereda u koji nas je uvukao. Mogu me ubiti bilo kada zbog njega. Ja samo želim normalan život. Posao vrača je bio da predvidi Polovu budućnost, da zasija, poboljša njegove partije, sabotira mečeve, baca čini na neprijatelje ili druge fudbalere kako bi im uništio potencijal. Pol se čuo sa njim jednom ili dva puta mesečno, placao je od 75.000 evra do 100.000 evra svakog puta", naveo je Matijas Pogba u nizu poruka na Tviteru, a preneli su francuski mediji.

Matijas Pogba priveden je zbog sumnje da je učestvovao u iznuđivanju novca od svog slavnog brata Pola. Matijas i Pogbini prijatelji iz detinjstva odveli su vezistu Juventusa u jedan hangar u predgrađu Pariza i od njega zahtevali da im isplati 13 miliona evra (po milion za svaku godinu bavljenja fudbalom).

Izmislili su da je Matijas kidnapovan, a novac su tražili kao otkup.

Francuz je platio samo 100.000 evra jer je toliko novca mogao da podigne, a kasnije je saznao da je u čitavu priču uključen i njegov rođeni brat.

Nakon toga su usledile međusobne optužbe u porodici Pogba, a Matijas je naveo da je Pol redovno plaćao vrača za razne usluge, pa čak i da izazove povredu napadača PSŽ Kilijana Mbapea.

Policija je reagovala i privela Matijasa i četvoricu njegovih navodnih saučesnika.

#Pol Pogba