AKTUELNO

Veljko Paunović, srpski fudbalski trener, mogao bi da se vrati u Englesku.

Selektor omladinske reprezentacije Srbije sa kojom je 2015. godine postao svetski prvak jedan je od kandidata za klupu Kardifa.

Klub iz Velsa nije dobro započeo sezonu u Čempionšipu, pošto je posle deset odigranih kola osvojio samo 11 bodova i nalazi se na 18. poziciji. Zbog toga je uprava kluba smenila trenera Stiva Morisona i sada su u potrazi za novim stručnjakom.

Pored Veljka Paunovića, kandidati za trenera kluba iz Velsa, nekadašnjeg člana Premijer lige, su Lajam Mening, Džodi Moris, Krejg Belami, Li Bojer i Skot Parker. Vlasnik kluba Vinsent Tan doneće odluku o novom treneru, dok će dotad ekipu voditi pomoćnik Mark Hadson.

Ono što Veljka Paunovića stavlja među ozbiljne kandidate jeste njegov rad sa mladim fudbalerima, a Kardif u budućnosti ima želju da mu okosnicu tima čine upravo veliki talenti engleskog fudbala. Iz generacije Srbije, svetskih prvaka 2015. godine, danas su vrhunske karijere izgradili Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Milan Gajić, Miloš Veljković, Srđan Babić, Radovan Pankov, Nemanja Maksimović, Saša Zdjelar, Mijat Gaćinović, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić i Andrija Živković. Valja napomenuti da ovoj generaciji pripadaju Luka Jović i Mihailo Ristić, koji zbog bolesti nisu igrali na Novom Zelandu.

Tokom rada u Čikagu, u MLS ligi, Veljko Paunović afirmisao je mladog Srbina sa američkim pasođem Đorđa Mihajlovića, koji danas igra za AZ Alkmar. Poslednji klub u Engleskoj u kojem je radio Paunović bio je Reding kojeg je vodio od 2020. do 2022. godine.

#Kardif

#Veljko Paunović