AKTUELNO

Juventus je u velikoj krizi. U Ligi šampiona crno-beli su pretrpeli već dva poraza, a ruže im ne cvetaju ni u Seriji A. Kulminacija očajnih igara bio je poraz od fenjeraša Monce.

Četa iz Torina je tek na osmom mestu, sa čak sedam bodova manje od lidera Napolija. A kad je tako prvi za odstrel je trener. Masimiliano Alegri nalazi se na izlaznim vratima Juventusa, ne samo zbog loših rezultata, već svega zbog očajnih igara njegovog tima, koji na većini utakmica izgleda negledljivo.

Italijanski mediji spominju imena trenera koji bi mogli naslediti Alegrija. Među njima se našao i srpski stručnjak Siniša Mihajlović koji je nedavno dobio otkaz u Bolonji.


Neki izvori idu korak dalje pa tako navode da je Mihajlović favorit za preuzimanje Juventusa i navodno je već uspostavljen prvi kontakt između torinskog velikana i 53-godišnjeg Srbina.

Mihajlović, koji je trenersku karijeru započeo 2006. godine kao pomoćnik u Interu, dosad je trenirao Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting Lisabon i reprezentaciju Srbije.

Proteklih godina Juventus i Mihajlović su već pregovarali o tome da srpski stručnjak preuzme najtrofejniji italijanski klub, ali do dogovora nije došlo.

Što se tiče ostalih kandidata, ranije se pominjao Zinedin Zidan, ali čim dođe na red priča o smeni trenera u Juventusu, stiže i hladan tuš i podsednik - Zizu čeka klupu Francuske nakon Mundijala u Kataru i ako je već ovoliko čekao, teško da će ga iko naterati da se predomisli dva meseca pre SP.

Zanimljivo da je slobodan i Tomas Tuhel, ali osim u mašti navijača na društvenim mrežama, u pouzdanim krugovima Nemac uopšte nije opcija. Pitanje je i kako bi se italijanska i nemačka škola pronašla u ovom trenutku i kako bi se Tuhel prilagodio ovakvim igračima, tako da i tu nema mnogo osnova za spajanje.

Za kraj, pre Alegrija pominjao se Maurisio Poketino, ali je Argentinac sada takođe daleko od klupe. On je možda najbliži Sevilji, Hulenu Lopetegiju se odavno drma klupa, a Poketino figurira kao prva opcija.