AKTUELNO

Romen Molina, francuski novinar, objavio je opsežnu istrago o Fudbalskom savezu Francuske pod nazivom "40 godina ćutanja". Nakon njegove hrabrosti da izađe ispred svih i progovori o mračnim tajnama na površinu isplivalo nekoliko skandala.

Najskandalozniji među njima je slučaj koji se tiče Elizabet Loisel, bivše selektorke koja je predvodila ovu reprezentaciju u periodu između 1996. i 2007. godine.
Za ime Elizabet Loisel, koja danas gazi šestu deceniju i radi za FIFA, vežu se i drugi skandali - tokom njenog boravka u savezu, isti je napustio Žerar Prešeur koji je bio tehnički direktor.
Takođe, aktuelni predsednik Noel le Graet je optužen da je, zajedno sa nekolicinom menadžera, prikrio seksualno uznemiravanje prema igračicama i zaposlenima, što je dovelo do toga da je ministarka sporta zahtevala otvaranje interne istrage.

Kako je kasnije naveo samo zato što je shvatio da trener bira igrače prema njihovoj seksualnoj orijentaciji. Međutim, uprkos optužbama, FS Francuske nikad nije otvorio istragu. Mada, posle novih optužbi francuskog novinara nema sumnje da će ova tema ponovo biti u žiži interesovanja u "zemlji petlova".

Molina navodi da je ona primoravala igračice na polne odnose kako bi dobile poziv u nacionalni tim.