AKTUELNO

Zlatan na ručnom zglobu ima jednu posebnu tetovažu na kojoj je ispisan datum rođenja njegovog starijeg brata Sapkoa (30. april 1973.), koji je preminuo u 41. godini života.

U svojoj autobiografiji "Adrenalin" proslavljeni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović opisao je kako se osećao kada je saznao da mu brat boluje od teške bolesti i kako je podneo njegovu smrt.

Sapko Ibrahimović preminuo je 2014. godine.

Leukemija ga je odnela za 14 meseci. Njegova smrt žestoko je uzdrmala slavnog Šveđanina i promenila njegove poglede na život, prenosi "gettotex".

Zlatanov brat je sasvim slučajno otkrio da boluje od teške bolesti.

Foto: Tanjug AP/Jonas Ekstromer

Kako je Ibra rekao sve se desilo na ulici gde je Sapko dobio neki čudan osećaj i izgledalo mu je kao da se davi na trotoaru. Posle ispitivanja stigle su najgore moguće vesti - agresivna leukemija.

Sapko je započeo odmah terapiju, ali njegovo stanje se za nekoliko meseci drastično pogoršalo. Otac je priznao Zlatanu da nema nade za oporavak.

Zlatana je razarala činjenica da ne može nikako da mu pomogne. Pa, ni sav novac koji je imao i ogromna poznanstva širom sveta nisu mogla da pomognu. Sve to uništilo je legendarnog asa. Sapko je poslednje dane života proveo je na klinici u Švedskoj.

Inače, Zlatan je nakon eliminacije od Čelsija u Ligi šampiona tražio od trenera da ode u Malme kako bi bio uz brata. Zlatanov brat je bio u izuzetno teškom stanju - u komi. Posle 15 minuta koliko je proveo sa njim u sobi došlo je onog najgore. Sapko je prestao da diše.

Šveđanin je otkrio i potresne detalje sa sahrane, gde otac nije pustio suzu. Dan posle sahrane, Zlatan se vratio na grob gde je plakao ceo dan, od jutra do mraka.