AKTUELNO

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da će šampion Srbije ići na pobedu protiv Trabzona u drugom kolu grupe H Lige Evrope.

Trabzon je prošle sezone osvojio titulu u turskom prvenstvu, ali nije uspeo da izbori plasman u Ligi šampiona kao ni Crvena zvezda.

"Imaju dobru ekipu, prošlu sezonu su odigrali fenomenalno, posle ne znam koliko godina su osvojili titulu. U svakom trenutku mogu da odigraju dobru, pravu utakmicu. Odmah po završetku žreba sam rekao da je grupa izuzetno teška. Dobili smo badd jake protivnike. Zvezda ima svoje ambcije, svoje ciljeve koji su uvek isti. Želimo iz utakmice u utakmicu da pobeđujemo, kao i da prođemo ovu grupu", rekao je Mrkela novinarima uoči polaska u Tursku.

On je rekao da je Crvena zvezda imala turbulentan period.

"Imali smo promenu trenera i šokantno ispadanje od Makabija u plej-ofu za LŠ. Ne mislim da smo posle toga loše igrali, ali u nekim nismo imali ni sreće, kao što je utakmica protiv Monaka", naveo je sportski direktor Zvezde.

Mrkela je dodao da Mirko Ivanić neće igrati protiv Trabzona.

"Aleksandar Pešić i dalje igra sa problemom koji ima, a to je naprsnuće prsta na stopalu. On već duže vreme igra u takvim okolnostima. Ivanić neće biti na ovoj utakmici, a ostali igrači su spremni", rekao je Mrkela.

On je ponovio da Crvena zvezda želi pobedu u Turskoj.

"Mislim da mi nikada nismo igrali povučeno. Mi smo i protiv Monaka bili dominantniji, izašli smo visoko, igrali smo hrabro, desilo se da nismo pobedili i Zveda nikada neće igrati povučeno. Idemo na pobedu", izjavio je sportski direktor Crvene zvezde.

Utakmicu Trabzon - Crvena zvezda će voditi sudije iz Nemačke na čelu sa Sašom Stegemanom.

"Ne razmišljam o onome što ne mogu da promenim. Moramo da se prilagodimo. Nadam se da će nam se vratiti negde za dobru igru protiv Monaka, u Haifi gde smo vodili, pa u Beogradu gde smo vodili... primili smo neke, ne znam kako da ih nazovem golove. Moramo da uđemo u utakmicu dobro, kao protiv Francuza gde smo zaslužili pobedu, ako budemo ušli tako, ja se ne brinem", istakao je Mrkela.

On je podsetio da je igrao u turskom prvenstvu za ekipu Bešiktaša od 1992. do 1993. godine.

"Jedan od rivala nam je uvek bio Trabzon, nažalost nisam igrao u tom gradu, jer su bili kažnjeni pa smo igrali u Ankari. Imao sam lepo vreme tamo i uvek mi je lepo kada se vraćam u Tursku. Crvena zvezda je krajem 90-ih igrala protiv Galatasaraja. Pobedili smo u Beogradu 2:0, a u Turskoj je bilo 1:1. Imali smo dobar tim Mi smo tada počeli da stvaramo dobru generaciju", zaključio je Mrkela.

#Mitar Mrkela