AKTUELNO

Lošim rezultatima u dosadašnjem toku Lige nacija, selekcija Švedske izgubila je sve šanse da osvoji prvo mesto u Ligi B, grupa 4, pošto ima sedam bodova manje na dva kola pre kraja takmičenja.

Zato je pitanje sa kakvim će timom selekcija Tri Krune doputovati u Beograd na megdan Orlovima, koji i dalje imaju priliku da svrgnu sa trona Norvešku, od koje imaju tri boda manje.

Šveđanima je ostalo da odigraju meč sa Srbijom u Beogradu 24. septembra, a onda i sa Slovenijom na svom terenu tri dana kasnije.

Skandinavcima meč na stadionu "Rajko Mitić" nije ni važan, koliko jeste Orlovima, koji samo pobedom ostaju u trci da u Oslu tri dana kasnije odlučuju sa Norveškom ko će na prvo mesto i prolazak u Ligu nacija A.

Švedska će protiv Srbije biti oslabljena za važan tandem. Sigurno neće igrati vezista AZ Alkmara Jesper Karlson, koji se povredio i neće se vratiti na teren pre oktobra, preneli su švedski mediji.

Osim njega, molbu da preskoči gostovanje Orlovima poslao je i vezista Specije Albin Ekdal, koji se takođe oporavlja od povrede, pa je zato tražio poštedu.

Selektori Srbije Dragan Stojković i Švedske Anderson još uvek nisu objavili kandidate za reprezentativne akcije, krajem meseca.

#Dragan Stojković Piksi

#Liga Nacija

#Srbija

#Švedska