AKTUELNO

Mančester junajted sa slavnim Portugalcem Kristijanom Ronaldom na "Old trafordu" dočekuje Real Sosijedad. Tim iz San sebastjana predvodi nekadašnji napadač crno-belih Umar Sadik.

Grabio je Kristijano Ronaldo i rukama i nogama ovog leta da ode u neki od klubova koji igraju u Ligi šampiona, ali niko ga nije hteo ili nije mogao da ga dovede, poput kluba u kome se igrački afirmisao - Real Sosijedada. Ostao je nevoljno portugalski as u timu Erika ten Haga. Više nema obezbeđeno mesto u najboljem timu, jer su sada u prednosti Markus Rašfor i Brazilac Antoni, novajlija iz Ajaksa.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena posle tačno dve decenije opet će igrati u “drugoj ligi”. Poslednji put je ovo takmičenje igrao u Humskoj protiv Partizana u dresu Sportinga pre dve decenije (tadašnji Kup UEFA, preteča današnje Lige Evrope). Tada golobradi klinac od 17 godina ušao je u igru u nastavku, asistirao je za drugi gol i najavio velike domete.

Crno-beli su tada (3. oktobra 2002. godine) uspeli da izbace portugalskog velikana posle produžetaka u Beogradu (3:3, prvi meču u Lisabonu dobio je Partizan sa 3:1).

Autor: