AKTUELNO

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) obećala je da će održati besplatne koncerte sa međunarodnim zvezdama za posetioce Svetskog prvenstva u Kataru.

FIFA je potvrdila da će park "Al Bida" u centru Dohe biti domaćin "koncerata sa vrhunskim globalnim i lokalnim zvezdama i međunarodno priznatim izvođačima“ tokom 29 dana turnira koji počinje 20. novembra. 

Na prvom Svetskom prvenstvu koje će biti održano na Bliskom istoku očekuje se više od milion poesetilaca. FIFA je potvrdila da će se zvanični festivali održati i u drugim gradovima širom sveta tokom turnira. 

Na Evropskom prvenstvu 2012. koje su organizovale zajedno Poljska i Ukrajina Elton Džon je održao koncert u zvaničnoj zoni navijača u Kijevu. Koncert je takođe bio i dobrotvorna akcija protiv AIDS.

Inače,navijače je posebno obradovala čunjenica da će Katar dozvoliti prodaju piva navijačima. Pivo će tokom Mundijala moći da piju navijači koji imaju kupljene karte, tri sata pre početka utakmice i sat vremena nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Neće smeti da se pije i tokom utakmice i neće ga biti u prodaji na tribinama. Moći će da se kupi u okolini stadiona. FIFA će u zonama navijača SP u Kataru pivo služiti od 18.30 do 1 sat iza ponoći.

Svetsko prvenstvo u Kataru počeće 20. novembra i trajaće do 18. decembra. Srbija je  u Grupi G. Prva utakmica je na programu 24. novembra, kada igramo protiv Brazila.

#FIFA

#Katar

#Koncerti

#Navijači

#fudbal