AKTUELNO

Aleksandra Mitrovića ne može da zaustavi ni odbrana Totenhema.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je u neverovatnoj formi i to je potvrdio novim golom, čak šestim ove sezone u Premijer ligi, sada na jednom od najtežih gostovanja za Fulam - gradskom rivalu Totenhemu! Svi su se pitali kako će se Mitrović snaći u elitnom rangu engleskog fudbala pošto prethodni put nije ostavio poseban utisak (tri gola), ali izgleda da je bilo do prethodnog trenera - pošto Srbin kod Marka Silve "razara" sve pred sobom.

Nažalost, Fulam nije uspeo da dođe do makar boda na gostovanju Totenhemu (slavili su "pevci" 2:1), ali je Mitrović u 83. minutu postigao svoj najlepši pogodak ove sezone i tako makar na kratko napravio dramu na novom "Vajt Hart Lejnu".

Bila je to duga lopta Tetea sa desnog boka za Mitrovića koji je po prijemu odmah ušao u kazneni prostor, potom je fintom prevario Romera i prebacio se na desnu nogu, a onda maestralno šutirao u dalji ugao gola koji čuva Ugo Loris. Uzalud se bacio kapiten reprezentacije Francuske, ali ovakvi šutevi Smederevca se ne brane.

Pogledajte gol!

Mitrović na samo jednoj utakmici ove sezone, protiv Vulverhemptona (0:0) nije postigao gol - tada je promašio penal, a pogađao je mrežu Liverpula dvaput, a po jednom Brentforda, Arsenala, Brajtona i na kraju Totenhema. To je ukupno šest golova na osnovu kojih je Mitrović sada drugi strelac Premijer lige, pošto je samo Erling Holand sa devet ispred njega.

Mogao je Mitrović možda da donese i izjednačenje Fulamu protiv Totenhema, iz slične situacije u kojoj je postigao gol, ali smo do kraja susreta videli još jedan gol Spursa - koji je poništen zbog ofsajda Rišarlisona.

Prethodno su timu Antonija Kontea pobedu doneli Hejbjerg u 40. i Kejn u 75. minutu.