AKTUELNO

Fudbaleri Partizana dočekuju Crvenu zvezdu večeras (20.00) na stadionu u Humskoj. Večiti derbi, 168. po redu, dolazi u vreme kad su obe ekipe u tranziciji, s novim trenerima i novim fudbalerima.

Blagi favoriti su crveno-beli, zbog velike prednosti od sedam bodova u Superligi, mada su u ovakvim utakmicama, kroz istoriju, šanse gotovo uvek 50/50.

Trener Partizana Gordan Petrić veruje u svoje fudbalere i nada se trijumfu, koji bi mnogo značio za njegov klub.

- Bilo bi dobro kad bi Partizan dobio, da se približimo, da se uvede stabilnost u klub i svlačionicu. Ako se desi pobeda, posvetio bih je bata Šoletu (Milutin Šoškić, op. a.). Ovo je još jedna utakmica u nizu četvrtak-nedelja koja nas čeka - rekao je Petrić i nastavio:

- Znamo ko će igrati, znamo njihove karakteristike. Niti oni nas mogu da iznenade, niti možemo mi njih. Jedino ovaj novi igrač (Kalifa Kulibali, op. a.) koga su doveli, jer ga nismo videli...

Foto: Beta/Branislav Božić

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević preuzeo je u subotu klub posle šokantnog odlaska Dejana Stankovića. Trijumf Zvezde u derbiju praktično bi rešio prvenstvo.

- Mi treba da budemo ti koji hoće da kontrolišu utakmicu, da igramo za gol i na kraju da imamo rezultat. Postoji dobra mogućnost za varijacije, za Pešića i Kulibalija u napadu. Ne mislim da je bitno ko će igrati, već kako će igrati cela ekipa - istakao je Milojević i dodao:

- Prihvatio sam ovaj posao i znam da ekipa pobeđuje, a trener gubi. Ne treba da se veruje da sam ja mađioničar! Ako se izgubi, ja se spremam da preuzmem odgovornost, ali i igrači na terenu moraju zbog zadataka koje im dajemo. Od navijača tražim samo podršku za momke. Postoje neke stvari koje morate da odradite, a tiču se duel igre, fajta, motorike i taktičke discipline. Bude li tako, onda se nadam slavlju.

#FK Crvena Zvezda

#FK Partizan

#Večiti derbi

#fudbal