AKTUELNO

Sada je na nama da preuzmemo odgovornost i da predstavimo amaterski fudbal Srbije na najbolji mogući način - istakao je između ostalog predsednik FK Miljakovca.

Kako je portal Pink.rs već pisao, Fudbalski klub Miljakovac osnovan je u leto 2020. godine, koji je pored ideje fer pleja i zdravog rivalstva, promoviše i humanitarni rad i društvenu odgovornost, kao uzvišeni ideal ovog sportskog kolektiva.

Foto: Ustupljene fotografije/ Dušan Sandić/FK Miljakovac

Sportski radnik i humanitarac Jovan Simić, koji je kroz svoju karijeru napravio uspešan sklad humanitarnog rada i sporta, organizujući velike humanitarne fudbalske mečeve, aukcije sportskih dresova i brojne humanitarne akcije sportskog tipa, jeste osnivač i idejni tvorac ovog sportskog koncepta

Sada, oni su pratioce i ljubitelje ovog kluba, kao i sve građane u Srbiji obradovali jednim vestima.

Naime, reč je o tome da će ove sezone, Miljakovac, nastupati u evropskom takmičenju „Feniks trofej“ (Fenix trophy) koje okuplja amaterske klubove iz 9 zemalja, od kojih su neki nekadašnji šampioni svojih država.

Feniks trofej je međunarodno takmičenje niželigaša sa prostora Evrope koje okuplja klubove koji prave razliku u svom fudbalskom okruženju kroz društveni angažman, odličnu organizaciju samog kluba, promociju fer-pleja, humanitarni rad i promociju kulture svoje zemlje.

Ovaj fudbalski klub je svojim angažmanom i radom na stvaranju boljeg fudbalskog okruženja, kao i marketingom zavredio pažnju čelnika i osnivača ovog takmičenja i dobio poziv da bude deo elite amaterskih klubova iz Evrope, što je još jedno veliko priznanje za srpski fudbal.

Predsednik i osnivač Jovan Simić ističe da će klub učešćem u evropskom takmičenju iskoristiti za promociju Srbije na najbolji mogući način.

Za mene ovaj poziv nije iznenađenje, kao ni za ljude koji prate klub i koji su bliski celoj našoj misiji. Od samog početka smo organizovani na vrlo visokom nivou, u svakom segmentu funkcionisanja kluba i odajemo utisak profesionalnog, a ne amaterskog kluba. Naša krilatica sa početka osnivanja kluba „Dogodine u Intertoto kupu“ se ostvarila i sada je na nama da preuzmemo odgovornost i da predstavimo amaterski fudbal Srbije na najbolji mogući način, kao i našu zemlju i našu kulturu. I u Feniks trofeju, kao i u domaćem takmičenju, pokazaćemo jedan novi odnos prema fudbalu, fer-plej, pozitivnu priču i igrati za naš kraj, naš grad i našu zemlju. Srećan sam zbog momaka koji igraju u klubu jer im se otvaranju neke prilike koje u svojim karijerama nisu imali, i želim da svi zajedno uživamo u svim lepim stvarima koje se dešavaju kroz FK Miljakovac – istakao je Simić na sajtu ovog kluba.

Mogući rivali Miljakovca u ovom evropskom takmičenju biće Brera Milan, (Italija), Junajted iz Mančestera (Engleska), Kuenka Mestalja (Španija), Prag Reptors (Češka), Afc DWS (Holandija) i Krakov Dragons (Poljska), BK Skjold (Danska) i Beveren iz Belgije, nekadašnji dvostruki šampion svoje zemlje i polufinalista Kupa pobednika kupova.

Autor: N.Žugić