AKTUELNO

Kakvo veče za Dušana Vlahovića, kakav start sezone! Centarfor Juventusa dva puta je bio strelac u meču sa Sasuolom (3:0) i postao rekorder Serije A postavši prvi Srbin koji je uspeo da postigne 53 gola.

Tako je prestigao Dejana Stankovića (51). Popularni Vlahogol je impresionirao već u prvom meču nove sezone, a Dušan je pogotke proslavio prilično emotivno.

- Radio sam celo leto, još nisam na 100 odsto svojih mogućnosti jer sam imao problem koji nije bilo lako prevazići, ovo je drugi meč od 90 minuta otkako smo završili prvenstvo, posle prijateljske utakmice protiv Atletika. Radim na tome da se vratim na vrh - objasnio je reprezentativac Srbije, koji je otkrio i kome je posvetio golove:

- To je bilo za prijatelja koji mi je mnogo pomogao, ali i za porodicu, koja je bila na tribinama. Di Marija je veliki šampion. Zahvaljujem mu na asistenciji, nadam se da ću ih dobiti još od njega, ali i da ću mu uzvratiti. Mislim da ćemo dobro sarađivati, ali važno je da se stavite na raspolaganje timu i pre svega da tim pobeduje.

Bilo je to veče koje ostati u sećanju i Filipa Kostića, pošto je debitovao u dresu Juventusa, jednog od najslavnijih klubova Evrope.

- Uvek je lepo imati nekoga iz svoje zemlje, da govoriš na svom jeziku. Znam Filipa, igramo zajedno u reprezentaciji, ali generalno smo dobar tim, napravili smo dobar ambijent u svlačionici i to je osnovno - poručio je on.

Najefikasniji Srbi u Seriji A: Dušan Vlahović 53

Dejan Stanković 51

Sergej Milinković-Savić 48

Siniša Mihajlović 38

Vladimir Jugović 31

Autor: