AKTUELNO

Izabranici selektora Slavoljuba Muslina propustili su prvu "meč loptu" u Austriji i sada im je neophodan trijumf da bi se Srbija posle osam godina ponovo našla na Svetskom prvenstvu. Utakmica između Srbije i Gruzije igra se sutra od 20:45 sati na stadionu Rajko Mitić.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin posle poraza od Austrije u Beču 3:2 izjavio je da je domaćin bio bolji i zasluženo pobedio, ali da se nada pobedi protiv Gruzije i plasmanu na Mundijal u Rusiji.

- Činjenica je da je Austrija bila oslabljena, i mi smo bili, ali su oni bili bolji i pobedili. Žao nam je što tada nismo uspeli da se kvalifikujemo u Rusiju i obradujemo naše navijače, ali se nadam da ćemo uspeti sutra protiv Gruzije i nadam se pred punim stadionom - rekao je Muslin na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Muslin je kazao da je Gruzija "veoma nepredvidiva reprezentacija" koju niko u ovoj grupi nije pobedio dva puta. "Nadam se da ćemo mi biti prvi koji će to uraditi", naveo je selektor.

Foto: TV Pink

Selektor je najavio promene u sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu protiv Austrije u Beču.

- Filip Kostić se dobro oseća, konkurisaće za mesto u timu. Nije igrao u Beču jer smo se malo plašili, ali se potpuno oporavio i nema problema. Nikola Maksimović se vraća posle suspenzije. Vrlo je verovatno da ne počnemo u istom sastavu kao protiv Austrije - kazao je Muslin.

Govoreći o neopraštanju poraza fudbalskoj reprezentaciji Srbije, Muslin je rekao da reprezantacija zaslužuje podršku, da je pokazana dobra igra, te da je u Austriji zabeležen prvi poraz koji ne sme da pokoleba mlade igrače.

- To je danas izgleda trend, mada bi možda mogli da budu malo blaži - rekao je Muslin.

Foto: TV Pink

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić istakao je da ne čita komentare na račun poraza u Beču i da je sam sebi najveći kritičar.

- Oni koji komentarišu fudbal, ne prate ga do kraja. Ja bih voleo da baš ti dođu na stadion i podrže nas maksimalno - rekao je Matić.

On je pozvao sve da sutra bodre fudbalsku reprezantaciju, navodeći da je ovo jedna od najvažnijih utakmica otkad je reprezentacija samostalna.

Foto: TV Pink

- Ako naš fudbal želi napred, utakmica će dosta toga odlučiti. Bez podrške ćemo teško uspeti da pobedimo - rekao je Matić.

On je rekao da njegovi saigrači nemaju strah od sutrašnje utakmice, te da protiv Austrije jednostavno nije pružena dobra partija.

- Jedva čekamo sutranju utakmicu, daćemo sve od sebe jer smo svesni koliko je to važno za naš fudbal - rekao je Matić.

On je rekao da se nada da će stadion biti pun i da će našim reprezentativcima biti pružena puna podrška.

#Slavoljub Muslin

#Svetsko prvenstvo

#fudbal

'