AKTUELNO

Dušan Vlahović je na "velika vrata" ušao u Juventus, opravdao je taj transfer iz Fiorentine i igrama i golovima od "zimskog" transfera do letnje pauze, a onda je i na startu nove sezone obradovao navijače "stare dame".

Ovog ponedeljka, Juventus je ugostio ekipu Sasuola u 1. kolu Serije A, a srpski as je dao gol za 2:0 u 42. minutu, te za 3:0. u 51.

Pred kraj poluvremena upravo je on bio oboren u kaznenom prostoru rivala od strane Đan Marka Ferarija, a onda je Dušan Vlahović snažno i precizno izveo najstrožu kaznu i iz jedanaesterca udvostručio prednost torinskog giganta.


Prethodno je, u 26. minutu, veliko pojačanje Juvea, Anhel di Marija doneo uvodnu prednost, jer je posle nekoliko solidnih napada rivala volej-udarcem, uz "žabicu", jer se lopta posle šuta odbila od tla, sproveo asistenciju Aleksa Sandra u metu.

Meč je još u toku, a drugi srpski reprezentativac koji je član Juventusa, Filip Kostić, na klupi je za rezerve - gde je prilično burno slavio Vlahovićev gol za 2:0.


Strelci dva pogotka su sarađivali za 3:0.

Igrao se 51. minut kada su gosti pogrešili u svom kaznenom prostoru, lopta stigla do Di Marije, a ovaj nesebično proigrao Vlahovića koji je postigao svoj drugi gol.


U prvom poluvremenu, do prvog Vlahovićevog pogotka, Sasuolo je imao veći broj udaraca u okvir gola (3:1), što možda i ne čudi, jer je moćna ekipa trenera Masimilijana Alegrija prilično "renovinrana" tokom letnjeg prelaznog roka.

Rekonstruisani Juventus

Podsetimo crno-belog giganta napustili su Đorđo Kjelini (otišao u Los Anđeles besplatno), Alvaro Morata (u Atletiko Madrid, besplatno), Federiko Bernardeski (u Toronto, besplatno), Matijs de Liht (u Bajern, za 67 miliona evra), te Paulo Dibala (u Romu, besplatno).


S druge strane, prvobitno su najveća pojačanja Juventusa činili pomenuto krilo argentinske reprezentacije Anhel di Marija (stigao iz Pari Sen Žermena, besplatno), čudesni francuski vezni igrač Pol Pogba (iz Mančester junajteda, besplatno), te brazilski defanzivac Gleison Bremer (iz gradskog rivala, Torina, za 41 milion evra). Otkupljen je od Fiorentine, za 40 miliona evra, i napadač italijanske reprezentacije Federiko Kijeza, a onda je doveden i Filip Kostić iz Ajntrahta.

Autor: