AKTUELNO

Leonidas Bilić, sedmogodišnji dečak rođen u Cirihu, oduševio je svojim igrama slavnog Ronaldinja.

Bilić od treće godine trenira fudbal i igra na poziciji napadača. Jedini je sa Balkana koji trenira u Barseloni. Podršku mu je lično pružio Ronaldinjo.

- Leonidas je počeo da trenira fudbal u Švajcarskoj u školi fudbala najtalentovanijih igrača u Cirihu. A kako Barcelona u celom svetu ima fudbalske kampove tako su imali jedan i u Cirihu, gde im se Leonidas svideo, pa su odmah odlučili da ga regrutuju u svoje redove.

Foto: privatna arhiva

Mali sportista je čelnike La Masije oduševio i na ovogodišnjem turniru u Barseloni.

- Da, Barselona svake godine organizuje veliki turnir na kojem nastupaju njihove igrači iz celog sveta. Moj sin je igrao sa devet najboljih igrača koje je Barcelona 2021. godine selektirala iz cele Švajcarske. Taj se turnir igrao u La Masiji na stadionu "Johan Krojf", a Leonidas je sa svojim timom pobedio timove Barselonine akademije iz celog sveta, bili su bolji od Japanaca, Meksikanaca, Brazilaca... i stigli do finala.

Leonidas je po dolasku pod budno oko Barselone dobio video-poruku podrške i od Ronaldinja kojeg je impresionirao.

Foto: privatna arhiva

- Ronaldinjo je poslovni partner svog brata Roberta Asisa i Fabija Fereire koji se već duže vreme bave menadžerstvom igrača. Baš je Fabio zapazio Leonidasa na jednom turniru u Cirihu pre godinu i po dana pa je Ronaldinjo poslao poruku podrške mom sinu. Leonidas još nikada nije upoznao Ronaldinja, ali će se i to dogoditi u septembru kada ponovo počne sezone za mlade fudbalere Barselone.

Inače, Leonidas Bilić će biti i jedan od prvih mladih fudbalera na svetu, koji će uskoro dobiti i svoj vlastiti token! Tako će uskoro i brojni prijatelji, navijači i razni brendovi moći da prate razvoj mladog igrača, pa i ulagati u njega na tim platformama.