AKTUELNO

Crno-beli su pred praznim tribinama posle vođstva od 2:0 na poluvremenu na kraju izgubili - 2:3.

Na poluvremenu su imali dva gola prednosti, ali su na kraju, pred praznim tribinama, izgubili u Humskoj od Dinama iz Kijeva sa 3:2.

TOK MEČA

Prvo poluvreme

Spor početak oba tima i standardno "opipavanje pulsa" na startu meča. Ni jedni ni drugi za sada ne rizikuju. Korner za Partizan u 13. minutu, golman lako hvata loptu. Suma šalje potom prejak pas za Tavambu.

Partizan ima šansu da se u svojoj grupi izbori za jedno od dva mesta koje vode u drugi krug takmičenja, pogotovo ako i posle duela sa Dinamom ostanu neporaženi.

Stojković spašava Partizan u 25. minutu. Greške u odbrani, Gonzales ostaje sam, ali čuvar mreže crno-belih fantastično interveniše i sprečava pogodak. Ožegović je potom ostao u ofsajdu.

U 26. minutu šansa za crno-bele i šut Miletića  koji odlično blokiraju defanzivci Kijevljana. Everton faulira Garmaša i sprečava brži napad. Suma sjajno interveniše, Kravec traži faul, sudija Moen ne reaguje na proteste.

U 34. minutu Ožegović postiže prvi pogodak. Odlično izveden aut, Tavamba vraća loptu saigraču, a Ognjen je lako šalje u mrežu.

Samo nekoliko minuta kasnije Crno - beli potvrđuju vođstvo, kada Tavamba postiže gol. Koval izbacuje loptu, Everton je oduzima Sidorčuku, dodaje do Sume koji sjajnim dodavanjem pronalazi Tavambu koji prolazi pored dvojice i lako matira Kovala.

Drugo poluvreme

Na samom početku drugog poluvremena Janković dobija žuti karton zbog povlačenja protivnika.

U 52. minutu faul Ostojića nad Garmašem na ivici kaznenog prostora i penal. Minut kasnije šutira Moraeš. Poslao je Stojkovića u jednu, a on šutirao u drugu stranu.

Izjednačenje u 68. minutu. Odlična lopta Moraeša za Besedina koji šalje dobar povratni pas za Bujalskog koji ostaje sam, hvata Stojkovića na "krivoj nozi" i postiže pogodak. Sjajan pokušaj Ožegovića, Koval dobro reaguje i pokazuje znake povrede posle te intervencije.

Velika greška Ostojića koji se okliznuo, Besedin je imao potpuno samog Moraeša na drugoj strani, oklevao, što je dalo vremena Radinu da odreaguje i spreči veliku priliku.

U 75. i 79. minutu dve izmene Đukića, prvo je Pantić ušao umesto Sume, a onda je Ožegovića zamenio mladi Jovanović. Bajalski potom dobija žuti karton.

Preokret Dinama u 84. minutu. Bajalski sjajnom fintom izbacuje dvojicu protivnika, odlično šutira, lopta se odbija od prečke, a Moraeš ostaje sam kao duh na pet metara i lako sprovodi loptu u mrežu.

Trener Miroslav Đukić kaže da crno-bele zanima samo pobeda.

- Igramo protiv ekipe koja je favorit u našoj grupi. Ozbiljan su tim, šampioni su Ukrajine i svi znamo kakav renome imaju. Ovo će nam biti dobra prilika da napravimo dobar rezultat i da sa tri boda steknemo lepu bodovnu zalihu. U Evropi svi igraju čvrsto u defanzivi. Takvu utakmicu, čvrstu i u kojoj će odlučiti detalji. Trudićemo se da nametnemo naš stil - poručio je Đukić.

Igrači

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić, Everton, Radin, Suma, Janković, Tavamba, Ožegović. DINAMO: Koval, Kedžiora, Vida, Kadar, Pivarić, Bujalski, Sidorčuk, Cigankov, Garmaš, Gonzales, Kravec.

Ovo je drugi evropski meč koji će se igrati bez prisustva publike na tribinama Partizana jer je Disciplinska komisija Uefe kaznila je Partizan sa dva meča bez prisustva publike, zbog ispada navijača na utakmicama u Beogradu protiv Budućnosti i Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

#FC Dinamo Zagreb

#FK Partizan

'