AKTUELNO

Tužne vesti za srpski fudbal, preminuo je Miodrag Knežević Knez, jedan od najvećih fudbalera Radničkog u istoriji i bivši golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

Tužne vesti dolaze iz Niša, gde je FK Radnički objavio da je preminuo Miodrag Knežević Knez! Nekadašnji legenarni golman Radničkog umro je dva meseca pre svog 72. rođendana. 

Rođen je u Gornjim Stupanjima kod Aleksandrovca i karijeru je počeo u Napretku iz Aleksinca, odakle je brzo prešao u Radnički iz Niša, Dobre igre u Radničkom odvele su ga u Partizan, ali i u reprezentaciju Jugoslavije. 

"Preminuo je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni funkcioner našeg kluba. Jedan je od najboljih golmana u istoriji Radničkog, za koji je upisao 595 nastupa. Za Radnički je branio od 1960. do 1974. godine, a u sezoni 1971/1972 odigrao je i 14 utakmica za Partizan, pa se vratio u Niš. Dva puta je branio za reprezentaciju Jugoslavije. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće", navodi se u saopštenju Radničkog. 

U Radnički je stigao 1960. godine i do kraja karijere odigrao je 595 mečeva za ovaj klub! Igrao je za Nišlije do 1974. sa pauzom u sezoni 1971/72 kada je obukao dres Partizana. 

Odigrao je jednu utakmicu za mladu reprezentaciju Jugoslavije kao član Radničkog 1965. godine, kao i dve za "B" tim Jugoslavije 1964. i 1966. godine. Dočekao je i debi u serniorskom timu pošto je 6. maja 1966. godine branio protiv Bugarske u Sofiji, a godinu dana kasnije bio je na golu u meču sa Albanijom u Tirani.