AKTUELNO

Trener Barselone Chavi Ernandes saopštio je jednom od najiskusnijih igrača katalonskog kluba Ðeraru Pikeu da u narednoj sezoni neće imati sigurno mesto u startnoj postavi, prenose španski mediji.

Španski "As" tvrdi da se spekuliše da je Pike dobio instrukcije iz kluba da pristane na smanjenje plate zbog teške finansijske situacije u klubu. Međutim, Pike je odbio ponudu čelnika kluba, a španski mediji navode da bi uloga rezerve trebalo da bude "kazna" za iskusnog fudbalera.

Fudbaleru Barselone je ponuđeno i olakšanje u izboru novog kluba, odnosno da mu ekipa sa "Nou Kampa" neće praviti probleme oko obeštećenja.

Španski mediji tvrde da rukovodstvo Barselone nije zadovoljno poslovnim poduhvatima Pikea, a posebno nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je za ogromnu proviziju ugovarao odigravanje Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji.

Pike je pre godine pristao na značajno smanjenje plate zbog teške finansijske situacije u kojoj se Barselona nalazi.

Pike (35) je ponikao u Barseloni, a potom je od 2004. do 2008. igrao za Mančester junajted, a jednu sezonu je proveo na pozajmici u Saragosi. Za Barselonu je odigrao 606 utakmica i postigao je 52 gola.

#Đerar Pike