AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu 2:0 (1:0) u derbiju 11. kola Superlige i zadržali lidersku poziciju.

Pred 8.120 gledalaca crveno-beli su slavili golovima Mičela Donalda u 29. minutu, posle sjajne asistencije Ričmonda Boaćija i Gelora Kange u 63. minutu i napravili najbolju moguću uvertiru uoči gostovanja Kelnu u Ligi Evrope.

Novi problem treneru Vladanu Milojeviću mogla bi da bude povreda levog beka Milana Rodića, koji je u 24. minutu morao da napusti igru, uz već ranije poverde golmana Milana Borjana i Damira Kahrimana, zbog čega je danas posle duže vremena mrežu čuvao Nemanja Supić.

Sa druge strane, Partizan je slavio protiv Rada na Banjici 4:2 (2:0), uz mnogo više problema, s obzirom na to da je domaćin početkom drugog poluvremena izjednačio na 2:2 i malo je nedostajalo da dođe do potpunog preokreta.

Foto: Beta

Miroslav Đukić je prilično "mešao karte" odmarajući neke prvotimce za Dinamo Kijev, ali ono što mu je svakako najveći problem jeste bol u mišiću, koji je na zagrevanju osetio Vladimir Stojković zbog čega je mrežu čuvao mladi Marko Jovičić.

Junak trijumfa bio je tinejdžer Đorđe Jovanović, strelac posle svega pet minuta na terenu. Voždovac je ubedljivo slavio u Lučanima i potvrdio kvalitet, Napredak sa Miloradom Kosanovićem na klupi osvojio je bodove protiv Mačve, Ccukarički siguran protiv Borca, kao i Radnički protiv Javora i Radnik protiv Bačke.

#Crvena Zvezda

#FK Partizan

'