AKTUELNO

Jan-Kralo Simić igraće za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Izraelu.

Najbolji mladi defanzivac Nemačke Jan-Karlo Simić, odabrao je da igra za reprezentaciju Srbije! Štaviše, na nedavnom omladinskom finalu Kupa Nemačke, kao kapiten Štutgarta na terenu se pojavio sa srpskom zastavom!

Bio je i strelac u borbi za trofej protiv vršnjaka iz Šalkea u regularnom delu (1:1), bio je precizan i sa bele tačke u penal-seriji, ali je na kraju pobednik, ipak, bio srećniji tim iz Gelzenkirhena.

Jan-Karlo Simić je rođen 2. maja 2005. godine u Nirtingenu (Nemačka). Visok je 185 centimetara i igra na poziciji centralnog odbrambenog igrača. Podjednako dobro igra sa obe noge. Ima dvojno državljanstvo: Nemačke i Srbije!

Selektor reprezentacuije Srbije Radovan Krivokapić, pozvao je supertalentovanog Simića za predstojeće Evropsko prvenstvo igrača do 17 godina, koje će se održati u Izraelu.

Jan-Karlo Simić je mogao da bira između Nemačke, Bosne i Hercegovine (poreklo roditelja) i Srbije, ali kod njega nije bilo nikakve dileme, jer je čvrsto rešio da obuče dres srpskog nacionalnog tima.

Dakle, šampionat će biti održan u Izraelu, a tamo briljira nekada najbolji strelac Superlige Srbije Igor Zlatanović, iz vremena dok je igrao za Radnik iz Surdulice.

Put je Zlatanovića odveo u Španiju, u Majorku, ali na mediteranskom ostrvu je naišao na dosta poteškoća. Prošle godine je prešao u Makabi iz Natanije, gde igra kao preporođen. Trenutno je jedan od najboljih strelaca u šampionatu Izraela, sa 12 postignutih golova.