AKTUELNO

Crveno-beli su već sve rešili u prvih 23 minuta igre kada su imali 5:0.

Fudbaleri Crvene zvezde drugi su polufinalista Kupa Srbije, pošto su sa ubedljivih 8:0 savladali Novi Pazar na Marakani, čime su sebi zakazali novi, četvrti "Večiti derbi" ove sezone s Partizanom, koji je nešto ranije savladao Vojvodinu sa 2:1. Rapsodiji Zvezde su doprineli El Fardu Ben, Milan Pavkov, Mirko Ivanić, Petar Stanić, te Nikola Stanković i Ohi Omoijunafo sa po dva pogotka.

Foto: Beta/Branislav Božić

Foto: Beta/Branislav Božić

Pravi susret Davida i Golijata viđen je na najvećem srpskom stadionu, gde je Zvezda već od uvodnih minuta pokazala zašto je trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli Superlige Srbije. Nisu dopustili Novom Pazaru ni promil šanse tokom 90 minuta, a to nije ni bilo moguće, s obzirom na to da u Novom Pazaru nije bilo Ibrahima Mustafe, njihovoh najopasnijeg fudbalera ovog proleća, koji je pozajmljen igrač Crvene zvezde.

Foto: Beta/Branislav Božić

Međutim, teško je reći da bi i Mustafa napravio neku razliku, jer fudbaleri Crvene zvezde su u prvom poluvremenu igrali nešto što je ličilo na popularnu dečju igru koja nosi naziv "Viktorije", koja se igra na samo jedan gol. Novi Pazar je imao poteškoće i da pređe preko polovine rivala, dok su crveno-beli samo ređali priliku jednu za drugom.

Od trenutka kada je glavni arbitar Miloš Milanović pokazao na penal u 11. minutu, odnosno, kada je Ohi postigao gol za 2:0, tada je usledio i potpuni krah Novog Pazara, koji je u narednih 13 minuta primio još tri gola, te je Zvezda posle 23. minuta igre imala prednost od 5:0. U durgom poluvremenu crveno-beli su stali, ali su opet uspeli da postignu još dva pogotka.