AKTUELNO

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca došli su do veoma bitne pobede protiv Proletera (2:1), međutim, samu utakmicu su obeležile nefudbalske stvari, kojih je bilo na pretek. Od tuče, gužve, crvenih kartona, pa sve do upadanja navijača na teren!

Svako ko se našao u Kragujevcu, ili ko je pratio duel uz male ekrane, mogao je videti veliki preokret Radničkog koji se odigrao u poslednjih pet minuta utakmice. Jedna gužva je viđena nešto ranije, da bi mnogo veća bila odigrana u 85. minutu, kada je glavni arbitar Milan Mitić pokazao na belu tačku.

Tada je došlo do gužve, guranja, pa čak i hvatanja za vrat, a Nemanja Tomić je doneo izjednačenje. Kasnije je pobedu doneo Đorđe Maksimović, na opšte oduševljenje Nenanada Lalatovića.

Ipak, posle utakmice, Telegrafu se javio i Nikola Ninković, fudbaler Proletera, koji je u poslednjim trenucima utakmice zaradio i crveni karton zbog faula i gaženja Marka Mirića. Popularni Džigi je u razgovoru za naš portal otkrio da su navijači čak tri puta preskakali ogradu.

- Navijači tri puta preskaču tribinu i ulaze na teren. Neki od njih je i udario našeg igrača, a sudija ih moli da se vrate... To se ne dešava nigde. Jel ima ovde reda? Hoće li se nešto promeniti ovde u srpskom fudbalu? Zaštitite aktere, u Engleskoj se za ulaz na teren dobija robija, ovde ništa... - rekao je Džigi, a sada se na društvenim mrežama pojavio i snimak tog preskakanja navijača.

Naime, na videu jednog Tviter korisnika, jasno se vidi čovek koji je preskočio ogradu, te se zaputio ka klupi gostujućeg tima, a posle toga i ka četvrtom sudiji na ovom meču, kako bi se obračunao s njima. Na snimku se može videti i jasno batrganje rukama, koje sumnjiči da je došlo i do fizičkog obračuna.

Redari su odregovali i navijač je izveden sa stadiona. Kako je to sve izgledalo možete pogledati u videu ispod.

Posle ovakvog ispada, na potezu mora biti i liga, koja ovakve stvari mora sankcionisati najstrožim kaznama, pogotovo jer smo nedavno svedočili i sličnom incidentu, kada je navijač uleteo na teren i prebio maloletnog dečaka koji je branio za gostujuću ekipu