AKTUELNO

Trener Bolonje, Siniša Mihajlović, vodio je ekipu na utakmici 36. kola Serije A, samo šest dana nakon što je izašao iz bolnice.

Srpski stručnjak je bio nasmejan pre početka meča u Veneciji, a u tim trenucima nije mogao ni da predpostavi šta će videti u narednih sat i po vremena, pa i malo više od toga.

Bolonja je gubila, pa preokrenula rezultat, da bi na kraju opet izgubila, a nakon utakmice, Mihajlović je imao zamerke za penal koji je sudija Marineli dosudio za Veneciju u 19. minutu, kada je Venecija stigla do drugog gola na meču.

- Ako dosudiš takav penal, trebalo bi da ih bude 20 po utakmici. Sudija nije dosudio pola faulova, puštao je igru, a ovakav penal ne mogu da razumem. Medel je dodirnuo loptu, možda je posle dodirnuo nogu protivnika, ali on je pao nakon metar i po - rekao je Mihajlović, a prenela ugledna "Gazeta delo Sport".Mihajlović je pomenuo i situaciju koja se dogodila nakon meča kada je sudija "pobegao" u svlačionicu.

- Ako te VAR kontaktira, znači da nešto nije u redu. I. umesto da Marineli potvrdi to, na kraju utakmice je pobegao u svlačionicu, moglo je da se vidi da oseća krivicu. Izgubili smo zbog naše krivice, ali taj penal nam je "odsekao noge" i uneo nam nervozu. Skoro uvek se to dešava nama.

Siniša je u svom stilu komentarisao činjenicu da je Venecija imala 2:0, a da je kasnije njegova ekipa bila blizu pobede.

- Pričao sam cele nedelje koliko je drugačiji pristup potreban za ovu utakmicu u odnosu za mečeve protiv Milana, Intera i Juventusa. Umesto toga, mislili smo da će sve da bude lako. Uspeli smo da reagujemo na njihove golove, sve do tog penala. Da li smo postavili temelje za budućnost? Ako pogledamo poslednjih šest utakmica, jesmo. Danas? Bilo bi bolje da sam ostao u bolnici - zaključio je Siniša Mihajlović.