AKTUELNO

Sve je gotovo oko prodaje Čelsija, sada se samo čekaju dve dozvole koje će Britanci dati vrlo rado.

Konačno je saga gotova i Čelsi je prodat.Roman Abramovič je preneo svoja vlasnička prava na američkog milijardera Toda Bolija, inače vlasnika bejzbol tima LA Dodžers.

Zajedno sa partnerima Boli je kupio klub u investiciji vrednoj oko 4.500.000.000 evra, ali se još uvek čeka da e dogode dve stvari kako bi zvanično mogli da preuzmu klub. Potrebne su dozvole Premijer lige, ali i vlade Ujedinjenog kraljevstva kako bi posao bio finalizovan.

"Čelsi mođe da potvrdi da se postigao ugovor za dobijanje novih vlasnika, na čelu sa Todom Bolijem, "Klirlejk kapitalom", Markom Valterom i Hansjergom Visom", navodi se u saopštenju Čelsija.

Od 4.500.000.000 evra, čak 2.000.000.000 će biti isplaćeno kroz investicije u klub što je bila izričita želja Romana Abramoviča, a najveći deo tog novca otići će na renoviranje "Stamford bridža" ali i na nove ugovore igrača i trenera Tomasa Tuhela.

Svi detalji oko prodaje trebalo bi da budu gotovi do kraja maja, a sve će morati da se desi do 31. maja kako bi Čelsi dobio dozvolu da se takmiči naredne sezone. Ovako će se završiti 19 godina "vladavine" Romana Abramoviča u klubu tokom koje je tim osvojio pet trofeja u Premijer ligi, dve titule šampiona Evrope i jednu titulu šampiona sveta.

Autor: