AKTUELNO

Najbolji strelac u istoriji reporezentacije Srbije i golgeter povratnika u englesku Premijer Ligu Fulama Aleksandar Mitrović, nije samo uspešan na fudbalskom terenu.

Popularni Mitar pravi dobre poslovne poteze i polako, ali sigurno proširuje svoje "casrtvo nekretnina" koje sad već broji pozamašne "kvadarate" na nekoliko lokacija u Srbiji.

Poslednji u nizu investicija na koju se odlučio novi rekorder Čempionšipa je čuvena zgrada Ninića u njegovom rodnom gradu - Smederevu. Mitrović je postao novi vlasnik pomenutog objekata na gradskom trgu, kupivši udeo od grada u centru Smedereva.

Odbornici Skupštine grada Smedereva usvojili su odluku o otuđenju iz javne svojine 3/24 dela poslovnog prostora - osam prostorija površine 328 kvadratnih metara u stambeno-poslovnoj zgradi broj 1 u ulici Trg Republike 11. U objektu Ninića grad Smederevo je bio vlasnik samo jednog dela, uz još osam suvlasnika.

Foto: TV Pink Printscreen

Procenjena vrednost udela u objektu utvrđena je na 86.100 evra, što je bila i početna kupoprodajna cena za zainteresovane ponuđače. Na javni oglas stigle su tri blagovremene ponude, a najviše novca za udeo u objektu u centru grada, tačnije 200.000 evra, ponudio je, preko zastupnika, fudbaler Aleksandar Mitrović.

Mitrović je nedavno kupio i luksuzni stan "penthaus" u srcu Vračara i za njega izdvojio čak 800.000 evra.

Penthaus je na dva nivoa, ima oko 400 kvadrata i opremljen je luksuzno. Mitrović i njegova supruga Kristina će moći da uživaju u svom novom domu, koji je opremljen đakuzijima, igraonicom za decu, a ima i posebnu sobu za dadilju.

Pored "penthausa" i poslovnog objekta u Smederevu, Mitrović u svom vlasništvu ima i sedam apartmana u zgradi na Kopaoniku, od kojih već vraća uloženi novac.